Welkom op De Basis, duurzaam bedrijvencentrum

Kamp C in Oevel (bij Herentals) is jaar en dag een Britse militaire basis geweest – de oude barakken zijn nog niet zo lang geleden afgebroken. Vandaag verrijst er, op het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, een innovatief bedrijven- en projectencentrum.


Kamp C biedt plaats aan een twaalftal ondernemingen die actief zijn in de sector van duurzaam bouwen. Beneden een grote ruimte met lounges en kitchenette, het gemeenschappelijke deel van De Basis. De rest onderverdeeld in 14 modules. Geen koele hi-tech tempel, maar een zachte, sfeerrijke constructie, met veel hout en glas. 

In De Basis zullen straks vooral startende ondernemingen, KMO’s en vzw’s onderdak vinden, zowel diensten- als productiebedrijven. Ook van hen wordt verwacht dat ze hun steentje bijdragen tot een duurzame ontwikkeling.

De Basis is zelf een toonbeeld van duurzaamheid. Genoeg zonne-energie om het hele gebouw van elektriciteit te voorzien, genoeg lucht, hout en beglazing om een aangename omgeving te creëren. Het opgevangen regenwater wordt gebruikt voor het sanitair.Achter de schuin aflopende zuidelijke gevel van fotovoltaïsche zonnepanelen en de met natuurleisteen bedekte muren gaan drie verdiepingen schuil. De units zijn 25m2 groot en kunnen per twee aan elkaar gekoppeld worden.

De ecologische kantoorruimten van De Basis hebben een gemeenschappelijke infrastructuur, zij het geen gezamenlijke receptie of vergaderfaciliteiten. Daarvoor kunnen de bedrijven terecht in het vlakbij gelegen provinciaal infocentrum. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Initiatieven met groeipotentieel of complementaire activiteiten genieten de voorkeur. Het kantoor in De Basis, een magazijn in de bedrijvenzone: Kamp C het kan straks de ideale uitvalsbasis worden voor ondernemingen die zich bewegen in de sector van duurzaam bouwen.

De Basis

Duurzaam bouwen op Vivat

© Vivat.be 2020