Veilig naar school of werk met de Fietsersbond

De schoolpoorten gaan weldra weer open. Het geschikte moment om je fietsende kinderen (en jezelf) extra te wapenen voor ze het verkeer in te sturen. Door lid te worden van de Fietsersbond heeft het hele gezin recht op volwaardige rechtsbijstand aan een voordelige prijs. Wie nu intekent wordt automatisch lid tot eind 2011 - het najaar 2010 krijg je er gratis bij.

De Fietsersbond ijvert voor meer fietsers en aangepaste middelen voor een veilig verkeer. Ter ondersteuning van zijn acties en campagnes kan het rekenen op 40 lokale vrijwilligersafdelingen in Vlaanderen en Brussel.

Met meer dan 6.300 leden (met gezinnen inbegrepen, komt dat overeen met zo'n 20.000 individuen) is de Fietsersbond de spreekbuis bij uitstek van de Vlaamse fietser. Betere en veiligere fietspaden, betere fietsenstallingen aan treinstations en in winkelbuurten, meer zones 30 in dorpskernen, richtlijnen voor de aanleg van fietspaden, aangepaste mobiliteitsplannen met aandacht voor duurzaam vervoer, de belastingsvrije fietsvergoeding… het zijn stuk voor stuk beleidsthema's waar de Fietsersbond op weegt.


Het Educatieteam van de Fietsersbond legt zich specifiek toe op het bijbrengen van nodige kennis, vaardigheden en attitudes. Dat gaat van het opmaken van brochures en handleidingen rond fietserthema's en het uitwerken van verkeersluwe routes tot praktijklessen rond fietsen op de openbare weg en begeleiden van scholen en gemeenten bij verkeers- en mobiliteit.

Voor een jaarbijdrage van 30 euro (voor het hele gezin) of 23 euro (per persoon) geniet je van een volwaardige verzekering rechtsbijstand. En daarnaast van nog een hele rits andere voordelen, zoals een cursus fietsherstelling, kortingen bij fietshandelaars, kortingen bij Cambio autodelen enz.

Wie nu intekent wordt automatisch lid tot eind 2011 en hoeft dus niet bij te leggen voor de laatste maanden van 2010. Als welkomstcadeau krijg je ook een handige fietsherstelkit.

www.fietsersbond.be

Voor meer details over de verzekering, raadpleeg de brochure

Verzekerd op de fiets

 

© Vivat.be 2020