Het label 'Ecodynamische onderneming'

Dit label is een officiële erkenning van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het beloont de goede praktijken van milieubeheer van ondernemingen met één, twee of drie sterren.

 


Wist je dat je als onderneming het Label 'Ecodynamische onderneming' kan krijgen? Het is gratis en biedt je verschillende voordelen. Elke onderneming mag deelnemen: groot of klein, privé of openbaar, vereniging, non-profitorganisatie, ... maar moet wel in Brussel gelegen zijn.

Om het label te krijgen, moet de onderneming een goed milieubeheer hebben. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van afval, energieverbruik of het rationele gebruik van grondstoffen zijn. Het label geeft de volgende voordelen: dankzij een zuiniger verbruik van gas, elektriciteit en water en het optimaliseren van installaties vermindert de onderneming bepaalde kosten. Deze erkenning versterkt ook het merkimago van de onderneming. Het label kan ze immers laten gelden bij klanten en leveranciers.

Een 'Ecodynamische onderneming' krijgt 1, 2 of 3 sterren voor een periode van 3 jaar toegekend.

Welke zijn de gelabelde ondernemingen? Die vind je op deze link.
Dit jaar krijgen opnieuw ondernemingen het label. De officiële uitreiking gebeurt op 1 april 2011 in het Crowne Plaza Hotel in Brussel.

Meer info:

www.leefmilieubrussel.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020