Zet 'm op, die fairtrade-condoom

Veilig én groen vrijen? Het kan! Althans, dat beweert de Nederlandse onlinewinkel Lovepack.nl dat het eerste condoom ter wereld op de markt brengt dat  CO2-neutraal wordt vervaardigd.

 Driedubbel verantwoord vrijen, zo heet het volgens Lovepack: "Safe seks, een faire betaling aan de rubberplanters en zorgzaam voor het milieu. Dus vrijen met een gerust geweten!"

Het natuurrubber waaruit de groene condooms gemaakt worden, komt van een plantage in Zuid India. Daar gaat men op een duurzame manier om met het milieu en met de rubberbomen. Hierdoor wordt de biodiversiteit bevorderd. Op de plantage wordt ook sociaal verantwoord gewerkt. De rubberplanters worden eerlijk betaald.

Daarenboven zijn de condooms CO2-neutraal geproduceerd. De 0,08 kilogram CO2-uitstoot per condoom wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen en in de toekomst ook door de plantagearbeiders in Zuid India van kooktoestellen met zonne-energie te voorzien.

Om de nodige kwaliteit te garanderen, worden de Lovepack-condooms in Duitsland geproduceerd. Ze dragen eveneens het CE-keurmerk, wat aangeeft dat ze voldoen aan de strenge Europese normen.

www.lovepack.nl

© Vivat.be 2020