Waarom is thermowood een goede gevelbekleding? 6 voordelen

Thermowood wordt steeds populairder. Dat is niet moeilijk om te geloven, want het heeft tal van voordelen. Overweeg jij ook om thermowood als gevelbekleding te gebruiken? Laat je dan eerst goed informeren! Alles wat je moet weten over thermowood vind je hieronder terug!

Al gehoord van thermowood?

Als je nog nooit van thermowood gehoord hebt, is het interessant om deze houtsoort te ontdekken. Het is een goed alternatief voor tropisch hardhout, want het heeft dezelfde uitstraling en biedt je extra voordelen. Thermowood is afkomstig van Europees naaldbomenhout uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Van nature is het niet zo duurzaam. Doordat het echter langdurig verhit wordt in een speciale oven, krijgt het dezelfde duurzame eigenschappen als hardhout.

De suikers en harsen veranderen door het verhittingsproces van samenstelling waardoor insecten ze niet meer als voedselbron kunnen gebruiken. Ook de celstructuur en het vochtpercentage worden door dit proces verbeterd. Thermowood als gevelbekleding is dus een goede keuze als je jarenlang van een mooie gevel wilt genieten, zonder er te veel voor te moeten betalen!

Helemaal niet duur
Thermowood is helemaal niet duur. Zeker niet in vergelijking met hardhout dat afkomstig is uit tropische bossen. Gemiddeld betaal je voor thermowood een bedrag tussen de 30 en 60 euro per vierkante meter.

Wil je geld uitsparen op je thermood gevelbekleding? Vergelijk dan de offertes van verschillende aanbieders met elkaar. Zo kies je eenvoudig de goedkoopste thermowood aanbieder eruit!

Voordeel 1: Vochtbestendigheid

Een groot voordeel van thermowood is dat het goed bestand is tegen vocht. Hierdoor is het ideaal om als gevelbekleding te gebruiken. Want zoals je weet, krijgt een gevel veel te verduren.

Voordeel 2: Grotere bestendigheid tegen schimmels, rot en insecten

Door de behandeling die het hout heeft ondergaan, is het goed bestand tegen zowel schimmels als bacteriën en houtrot.

Voordeel 3: Ecologisch en duurzaam bouwmateriaal

Thermowood is een milieuvriendelijke houtsoort, omdat het afkomstig is uit beschermde bossen. De behandeling bestaat bovendien enkel uit verhitting.

Voordeel 4: Warme, tropische stijl

Hoewel thermowood geen tropische houtsoort is, heeft het wel dezelfde warme uitstraling. Deze houtsoort is het goedkoop en milieuvriendelijk alternatief.

Voordeel 5: Weinig onderhoud nodig

Thermowood planken hebben geen behandeling meer nodig. Dat betekent dus ook dat je geen geld en tijd verliest aan onderhoud.

Voordeel 6: Egale vergrijzing

Thermowood zal na een tijdje vergrijzen, maar het vergrijzingsproces verloopt op een egale manier. Hierdoor ziet je gevel er nooit lelijk uit. Natuurlijk kan je die vergrijzing ook gewoon tegengaan door het hout te beitsen of oliën met een daarvoor geschikt middel.

Meer dan gevelbekleding alleen: andere toepassingen

Thermowood is vooral populair als gevelbekleding, omdat het vormvast en goed bestand tegen vocht is. Door de warme kleur geeft het de woning ook een mooie uitstraling. Maar thermowood kan niet enkel als gevelbekleding gebruikt worden. Er zijn nog enkele andere interessante thermowood toepassingen:

Thermowood terras
Thermowood wordt ook voor terrassen gebruikt. Het is een goed alternatief voor tropisch hardhout of composiet, omdat het veel goedkoper is. Door de warme uitstraling creëer je bovendien een gezellig terras!

Thermowood tuinafsluiting
Ook voor je tuinafsluiting kan je thermowood gebruiken. Het is altijd een goede keuze, omdat het zowel bij moderne als klassiekere woningen past.

Een tuinafsluiting uit thermowood gaat bovendien erg lang mee. Gemiddeld kan je rekenen op een levensduur van zo'n 20 tot 25 jaar. Je kan er dus zeker van zijn dat het een uitstekende investering is! Door de goedkope aankoopprijs is het ook een beter alternatief voor hardhouten of composieten tuinschermen.

© Vivat.be 2020