Vier kastanje afsluitingen om van te dromen. Laat je inspireren!

Ben je op zoek naar de perfecte afsluiting voor je tuin? Overweeg dan zeker een kastanje afsluiting, want het bestaat in prachtige uitvoeringen. Het heeft daarnaast tal van andere voordelen. Hieronder kom je ze te weten en ontdek je ook welke kastanje afsluiting er bij je past!

Droom je van een kastanje afsluiting? Enkele troeven
Kastanjehout is een prachtig materiaal dat charme uitstraalt. Het is dus een goede keuze als je je tuin zo gezellig mogelijk wilt maken. Daarnaast is het duurzaam. Gemiddeld gaat een tuinafsluiting uit kastanjehout maar liefst 15 tot 25 jaar mee.

Doordat het niet chemisch behandeld moet worden, is het bovendien onderhoudsarm én milieuvriendelijk. Er zijn dus redenen genoeg om voor een kastanje afsluiting te kiezen!

Inspiratie nodig? 4 leuke kastanje afsluitingen
Kastanje afsluitingen bestaan in verschillende soorten. Zo is er een tuinscherm, een schapenhek, draadafsluiting met kastanje palen en een post en rail afsluiting. Hieronder ontdek je welke kastanje afsluiting het best bij je past!

Treillage of schapenhek

Een schapenhek of treillage bestaat uit gekloofde kastanjelatten die aan elkaar gevlochten zijn met ijzerdraad. Het heeft een authentieke en charmante uitstraling. Je vindt het dan ook vaak terug in parkjes en boerderijen.

Als je op zoek bent naar een tuinafsluiting die je eenvoudig zelf kan plaatsen, is dit de beste optie. Het is tevens een goede keuze als je niet veel geld wilt uitgeven. Voor slechts 10 euro per lopende meter, heb je al een schapenhek van 1 meter hoog.

Tuinscherm van kastanjehout

Een tuinscherm van kastanjehout kan zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Het zorgt hoe dan ook voor een unieke uitstraling van je tuin. Doordat het hout gevlochten wordt, blijf je wel enige doorkijk hebben. Iets om rekening mee te houden!

Het grote voordeel van dit soort tuinafsluiting is vooral de moderne en unieke look. Goedkoop is het niet. Je betaalt maar liefst 110 euro per lopende meter bij een hoogte van 180 centimeter. Toch blijft het een goede investering. Kastanjehout gaat namelijk erg lang mee en vereist geen onderhoud!

Post en rail kastanje afsluiting

Een post en rail afsluiting uit kastanje wordt vooral toegepast als omheining van weides. Er zijn zowel halfronde als ronde kastanje palen om uit te kiezen. Het is ook mogelijk om het hekwerk met schrikdraad of -lint te combineren.

Wil je je tuin een charmante uitstraling geven? Dan is dit type tuinafsluiting een goede keuze. Het is bovendien goedkoop. Het kost je namelijk slechts 35 euro per lopende meter.

Draadafsluiting met kastanje palen

Er zijn verschillende soorten kastanje palen die je voor een draadafsluiting kan gebruiken, waaronder palen met een platte of gepunte top, ontschorste en ronde palen. Ook in hoogte en het soort draad zijn er meerdere mogelijkheden. Je creëert dus eenvoudig een afsluiting die volledig bij je wensen en noden past!

Een ander interessant voordeel van deze uitvoering is dat het erg goedkoop is. Voor de kastanje paal betaal je gemiddeld 4,5 tot 20 euro per stuk, voor het gaaswerk 0,7 tot 2,5 euro per lopende meter en voor de spandraad 0,25 tot 0,50 euro per lopende meter.

Het ultieme sluitstuk: een tuinpoort van kastanjehout

Om je hekwerk mooi af te werken, is een tuinpoort een must. Er zijn natuurlijk diverse materiaalsoorten om uit te kiezen. Maar het mooiste effect bereik je wanneer je kiest voor een tuinpoort uit hetzelfde materiaal als je hekwerk!

Bij een kastanjehouten tuinafsluiting is een tuinpoort van kastanjehout dus aangeraden. Het is verkrijgbaar in diverse hoogtes en breedtes. Bekijk vooraf de verschillende mogelijkheden, zodat je zeker de juiste poort uitkiest!

© Vivat.be 2020