Hakselen wordt leuk

De Eliet Neo is de eerste versnipperaar ('hakselaar') met
een transparante versnipperkamer die de gebruiker toelaat om in de machine te kijken en het versnipperproces te volgen. Het is ook de eerste versnipperaar met een versnipperkamer in kunststofcomposiet.


Het tuinafval gaat er langs boven in en komt er onderaan versnipperd ('verhakseld') uit. Met dit nieuwe tuinstoestel wordt versnipperen ('verhakselen') een plezier, ook om naar te kijken.

Opbergproblemen zijn ook uit den boze, door de compacte, snel op te vouwen constructie.

Groot vermogen

De esthetisch ontworpen luchtopeningen werden ontwikkeld voor een opti-
male luchtcirculatie rond de motor (voor maximale koeling). U kunt dus gebruik maken van het volledige vermogen, wat toch een verschil maakt
bij zo'n veeleisende job.

Opvangbak

De Eliet Neo is standaard uitgerust met een transparante opvangbak. De
plastic box (capaciteit 50 L) glijdt naadloos in de machine en werd voorzien van een contactloze magnetische veiligheidsknop. Niemand kan de opvangbak openen, laat staan zich.

Met respect voor de natuur

Eliet promoot het kringlooptuinieren. De messen van de versnipperaar hakken als miniatuur kliefbijltjes op het groenafval in. Het hout wordt zo in de vezelrichting open gekliefd en afgesneden. Dit levert kleine uniforme snippers op, perfect bruikbaar als bodembedekker en - voeder. Met behulp van het Hakbijlprincipe (TM) worden snippers intens gekneusd en uitgerafeld. Deze zogenaamde BiotechTM Snippers hebben gunstige vezelstructuren die sneller worden afgebroken, en dragen zo bij tot een betere werking van uw composteringssysteem.

Meer info op de

website van Eliet
.

 

© Vivat.be 2020