Beleef een extra fleurige lente in Groot-Bijgaarden

In het adembenemende park van 14 hectare vormt het onlangs gerestaureerde Kasteel van Groot-Bijgaarden deze lente het kader voor een tentoonstelling van lentebloemen. De unieke tentoonstelling loopt van zaterdag 3 april tot zondag 23 mei 2004. In het park werden tijdens de voorbije herfst zowat 800.000 bollen aangeplant. Tussen
eeuwenoude bomen kunnen de bezoekers genieten van tulpen, narcissen, hyacinten, boskraaltjes, amaryllissen, anemonen, irissen, lelies, azalea's en rododendrons.

 


Het park werd aangelegd door tuinarchitect Louis Fuchs, die ook al tekende voor heel wat andere parken in België. Deze bloemententoonstelling wordt opgezet met de gewaardeerde medewerking van gerenommeerde specialisten. Onder hen de Nederlander Wim Oudshoorn, die al verschillende boeken over bloemen schreef, Elma van Boxel en Kristian Koreman.

Van alle bloemen is de tulp het sterkst vertegenwoordigd. Ze bestaat immers in een onvoorstelbaar aantal variëteiten, in tal van uiteenlopende vormen en kleuren. Verschillende bloemensoorten worden met elkaar gecombineerd tot gevarieerde, kleurrijke taferelen, gaande van pasteltinten tot felle kleuren. De bloemenzee wordt aangelegd in een natuurlijk bosdecor, waar door de bloembedden prachtige motieven worden gevormd.

Het kasteelpark is een pareltje dat wacht om ontdekt te worden. Bezoekers worden ondergedompeld in een feeërieke zee van kleuren en geuren, een prikkeling voor de zintuigen. En wie groene vingers heeft, zal heel wat inspiratie kunnen opdoen!
 

Praktische informatie

Lente in Groot-Bijgaarden
van 3 april tot 23 mei
Kasteel van Groot-Bijgaarden

Tarieven:
Volwassenen: € 9
Senioren: € 7
Kinderen (tussen 4 en 12 jaar): € 5
Groepen (vanaf 20 personen): € 7

Openingsuren: dagelijks van 10 tot 18 uur

Bereikbaar met het openbaar vervoer
Bus 355
Tram 19

© Vivat.be 2020