Special Fruit kiest voor fairtrade

Special Fruit NV, een wereldwijde importeur van een breed en specifiek assortiment aan fruit en groenten, startte met het Fairtradelabel.

 


Van bessen en aardbeien tot de vreemdste exoten, dit zijn de specialiteiten van Special Fruit NV. De organisatie start, in samenwerking met enkele van haar importeurs, met de introductie van de eerste producten uit haar BestChoice assortiment onder Fairtradelabel. Het gaat meer bepaald over bonen, peulen, sugarsnaps en lychees.

Concreet betekent dit dat de eerste boot met lychees afkomstig uit Madagaskar nu onderweg is naar Zeebrugge. Bonen en sugarsnaps uit Guatemala zijn vanaf nu op bestelling verkrijgbaar per luchtvracht. Vanaf week 52 krijgen ze peultjes uit Guatemala binnen per boot. In januari verwachten ze ook mango’s uit Peru aan dit assortiment onder Fairtradelabel toe te voegen.

Special Fruit NV heeft wereldwijde contacten en kan het hele jaar rond een optimaal evenwicht garanderen tussen vraag en aanbod. Ze leveren voornamelijk aan Europese groothandels en distributieketens.

François & Patrick Maes, directeuren Special Fruit: "Als je als organisatie groeit, dan groeit ook het besef dat je naast louter economische drijfveren ook andere waarden wilt nastreven. Wij zijn ervan overtuigd dat ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaam ondernemen’ een steeds grotere rol zullen spelen in de economische ontwikkeling".

Info :

www.maxhavelaar.be

© Vivat.be 2020