Ontwerp je eigen T-shirt van Greenpeace!

Voor haar 40e verjaardag laat de milieuorganisatie haar sympathisanten meedoen aan een creatieve wedstrijd: een T-shirt van Greenpeace ontwerpen! Als er genoeg mensen via de website voor je ontwerp stemmen, wordt het op een T-shirt in biokatoen gedrukt en online verkocht.


Waarom een T-shirt? "Omdat het een democratisch kledingstuk is en tegelijkertijd een zeer effectief expressiemiddel”, zegt Michael Genet, directeur van Greenpeace België. "Onze ’No Time To Waste’ T-shirts hebben dat gedurende verschillende generaties van aanhangers aangetoond. We zijn nu benieuwd naar de reacties op de nieuwe ‘design yourself’ T-shirts”.

De eerste T-shirts werden ontworpen door de street art en graphic designers Veuch, Latong en Blob en verkocht aan 24,99 euro. En de volgende? Die mag jij creëren! Je mag een tekening of een slogan voorstellen en als je creatie genoeg stemmen haalt, zal ze geproduceerd worden.

De milieuorganisatie heeft natuurlijk voor biokatoen uit eerlijke handel gekozen. Een ander belangrijk detail: de T-shirts zullen stuk per stuk worden geproduceerd om verspilling van materiaal te voorkomen.

Ten slotte zal de verkoop van T-shirts bijdragen aan de volgende Greenpeacecampagnes. Die zullen zich in de komende maanden richten op het behoud van tropische bossen, de ontwikkeling van hernieuwbare energie en het einde van onze afhankelijkheid van olie en kernenergie.

www.greenpeace-shop.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020