Onrecht in je kleerkast

Dit gebeurt dicht bij je huis ... of zelfs bij je thuis. Duizenden kledingstukken zitten onterecht gevangen in een lade of een kast terwijl ze er liggen   te popelen om te dienen. Stop deze gijzeling: geef je kleding aan Oxfam! Bovendien draag je met dit solidair gebaar ook bij aan het milieu en de economie.


De nieuwe Oxfamcampagne heeft als doel zoveel mogelijk kleding in te zamelen. Naar schatting ligt er vandaag 88.000 ton kleren te verkommeren in onze kleerkasten. Slechts vier kledingstukken op tien raken terug in het circuit.

Door kleding te schenken, stel je een solidair gebaar: de winst uit de verkoop gaat immers naar projecten van Oxfam in het zuiden of naar acties in het noorden. Het is ook een ecologisch gebaar: kledingstukken die je niet meer draagt, krijgen een tweede leven en worden niet in de vuilbak gegooid.

Hoe kan je deelnemen? Breng je kleren naar een tweedehandswinkel van Oxfam of stop ze in één van hun containers. Vrijwilligers zullen ze ontvangen, sorteren en terug in het circuit brengen. Pas op: geef alleen maar kledij in goede staat, zonder vlekken, scheuren of gaten.

Het kan een gestreepte trui zijn die je verleden jaar voor Kerstmis kreeg, of die jeans die je kocht terwijl je er al vijf had.  Zoeken zal niet lang duren, want iedereen heeft ten minste één kledingstuk in z’n kast die zeker voor iemand anders past. Actie dus!

www.oxfam.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020