Labelinfo.be scheidt kaf van koren

Labelinfo.be geldt als referentie op het vlak van duurzaamheidslabels. Onlangs is de website uitgebreid met meer dan 40 nieuwe labels, voornamelijk uit de voedingssector, die zich beroepen op duurzame ontwikkeling.


Labelinfo.be verstrekt uitgebreide informatie over de inhoud van en de controle op verschillende labels uit een breed gamma aan productgroepen (elektrische apparatuur, cosmetica, schoonmaakmiddelen, kleding, toerisme...).

Uit onderzoek naar de criteria en de werking van recent toegevoegde labels blijkt dat een aantal voedingslabels goede duurzaamheidsgaranties bieden voor de consument, zoals bijvoorbeeld de biolabels, Rainforest Alliance, OK compost, Ecocert Fairtrade & Bio Equitable.

Andere voedingslabels zeggen echter weinig of niets over de duurzaamheid van het product. Voorbeelden hiervan zijn Flandria of Meritus: ze gaan nauwelijks verder dan de wetgeving. Nog andere lijken duurzaam, maar maken hun lastenboek niet openbaar en worden niet gecontroleerd, zoals Dolfijnvriendelijk. Deze labels bieden de consument geen garantie op het vlak van duurzame ontwikkeling.

Ook nieuw op de site is een handig systeem van kleurencodes dat per productcategorie aangeeft welk label de strengste milieu- en/of sociale criteria heeft.

www.labelinfo.be

© Vivat.be 2020