Indonesisch houtkapbedrijf krijgt als eerste FSC-certificaat

Het houtkapbedrijf PT Suka Jaya Makmur heeft via The Borneo Initiative het label behaald. Vanaf nu wordt 170.000 hectare natuurlijk tropisch bos verantwoordelijk beheerd en de orang-oetang die er leeft ook beter beschermd.


Het Indonesische houtkapbedrijf PT Suka Jaya Makmur heeft als eerste het FSC-certificaat gekregen. Dat betekent dat vanaf nu 170.000 hectare natuurlijk tropisch bos verantwoordelijk beheerd wordt. Het is ook goed nieuws voor de fauna die er leeft. De orang-oetang, bijvoorbeeld, waarvoor dit bos een belangrijk leefgebied is, geniet nu van een betere bescherming.

Het bedrijf sloot zich in januari 2010 aan bij The Borneo Initiative. Deze organisatie heeft als doel 17 andere bedrijven te helpen het FSC-certificaat te verkrijgen, zodat er in totaal 4 miljoen hectare FSC-gecertificeerd zal worden.

FSC is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct. Het garandeert dat het product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Dankzij het FSC-label is ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument gecontroleerd.

Meer info:

http://theborneoinitiative.org/news.html

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020