Zelf je huis renoveren: mythe of werkelijkheid?

Wat zijn de verschillende soorten renovatiewerken?

Wanneer over de renovatie van een huis wordt gesproken, is het onontbeerlijk om duidelijk een verschil te maken tussen lichte en zware werkzaamheden. Als u dit onderscheid maakt, kunt u vlekkeloos overgaan tot de renovatie van uw huis.
Tot het register van kleine renovaties behoren schilderwerken, klein metselwerk, de reiniging van de oppervlaktes, de gedeeltelijke vervanging van bepaalde installaties, etc. Over het geheel genomen behoren tot deze categorie alle werkzaamheden waarvoor niet noodzakelijk een vakman moet tussenkomen.
Met de hulp van een kennis kan dit soort renovatie in slechts enkele uren tot een goed einde gebracht worden. Zo kunt u de woonkamer herschilderen, behangpapier vervangen, nieuwe klinken installeren en tegelijkertijd ervan profiteren om één of meer lampen te vervangen...   Maar voor zwaardere renovaties is de tussenkomst van gekwalificeerde vakmensen noodzakelijk.
Dankzij hun ervaring weten zij wat ze doen. Ze zijn perfect uitgerust en zijn in staat om een brede waaier werkzaamheden uit te voeren, zelfs de meest complexe. Hun tussenkomst is noodzakelijk als u belangrijke veranderingen aan uw huis wilt verwezenlijken. Bijvoorbeeld om bepaalde ruimtes te vergroten, het dak volledig te vernieuwen, de volledige elektrische installatie te vervangen en/of voor de gehele loodgieterij, enz.

Een gekwalificeerde vakman voor de realisatie van renovatiewerken

U hebt het zeker al begrepen, voor zware renovaties is de tussenkomst van een vakman noodzakelijk. Er kan zelfs gezegd worden dat het meer dan een noodzaak is. Het is een verplichting om de kwaliteit van de werkzaamheden te valideren. Deze vakman in de renovatie van huizen zal u kunnen adviseren en/of u begeleiden bij uw project.
Als u uw huis zou willen verkopen, zal de eventuele verkoper vast en zeker twijfels hebben als hij vaststelt dat de volledige elektrische installatie werd gelegd door u zelf... Een argument van belang, vooral als u een zondags-klusjesman bent.
Gekwalificeerde vakmensen garanderen u betrouwbaarheid en veiligheid. Hun tussenkomst is aanbevolen om te vermijden dat ernstige schade wordt aangebracht aan uw gebouw. Bij ernstige beschadigingen zal u nog meer geld moeten uitgeven om alles te repareren. Met een vakman aan uw zij, kunt u zeker ervan zijn dat uw renovatieproject tot leven komt zoals in je dromen.

© Vivat.be 2020