Week van de afvalvermindering: de resultaten!

De tweede editie van de Europese Week van de Afvalvermindering was een groot succes! Zowel in Brussel als in de rest van Europa werd er een recordaantal deelnemende projecten geregistreerd.
 


Tijdens de tweede editie van de Europese Week van de Afvalvermindering werden er in Brussel maar liefst 147 projecten ingediend. Dit is meer dan een verdubbeling tegenover 2009.
Een kwart van de initiatieven was bestemd voor het grote publiek. Er werd op een positieve manier aandacht besteed aan afvalverminderende projecten zoals composteerdemonstraties, inzamelingen van tweedehandsgoederen, papierbesparende acties, promotie van kraantjeswater, analyse van vuilbakken, enzovoort.

Het grootste aantal projecten werd ingediend door onderwijsinstellingen (35 %), gevolgd door de verenigingen (33 %). Ook de Brusselse administraties dienden heel wat projecten in, goed voor bijna 20 % van het totaal. De ondernemingen hebben met 11 % het kleinste aandeel.

43 projecten naar de Awards

In Europa werden in totaal 4346 projecten afgeleverd. Bij ons gaan 43 projecten naar de Europa Awards, waar een Europese jury alle genomineerden zal beoordelen. Wie de uiteindelijke winnaar per categorie wordt, komen we te weten op 28 maart 2011!

© Vivat.be 2020