Triodos terecht trots op bouwbedrijf Bostoen

In haar vernieuwde ledenblad dat voortaan naar de naam "De Kleur van Geld" luistert, pakt Triodos Bank uit met het opmerkelijke verhaal van bouwbedrijf Bostoen, specialist van sleutel-op-de-deurwoningen, dat resoluut heeft gekozen voor passiefhuizen. Een duurzame aanpak die uniek is in de sector.Triodos vroeg aan bedrijfsleider Stephan Bostoen waarom hij die nieuwe strategie koos voor het familiebedrijf, dat al drie generaties lang actief is in de Vlaamse bouwsector. Eerst bouwde ze verkavelingen, later legde ze zich toe op de houthandel en in 1982 startte ze als specialist van sleutel-op-de-deur-woningen. Maar vorig jaar ontpopte de firma zich als pionier, want sinds 2009 bouwt Bostoen enkel nog ‘passieve’ sleutel-op-de-deur-woningen.

“Met die strategische beslissing dragen we niet alleen bij tot een beter milieu, we leggen meteen ook stevige fundamenten voor de toekomst van de firma,” legt Stephan Bostoen uit. “We merkten namelijk dat alsmaar meer kandidaat-kopers voor bestaande huizen kozen, omdat die goedkoper zijn dan volledig nieuwe woningen. Met andere woorden: de markt van de nieuwbouw bood ons nog weinig perspectieven."


"Door onze strategie op duurzaam bouwen te oriënteren, slaan we twee vliegen in één klap. Enerzijds onderscheiden we ons van de concurrentie en anderzijds bieden we een nieuwbouwoplossing die kandidaat-kopers wél interesseert. Want de meerkost van een nieuwe passiefwoning is dankzij de overheidssubsidies en de besparingen op verwarming binnen 10 jaar terugverdiend. Daarna brengt het huis alleen maar op!”

Je kan het volledige artikel terugvinden op de mooi gerestylede site van

Triodos Bank
. Doorklikken naar de
nieuwspagina
, waar je het eerste nummer van 'De Kleur van Geld' kan downloaden.

Lees ook ons
interview met de directeur van Triodos, Olivier Marquet

© Vivat.be 2020