De zon schijnt voor iedereen

Als de crisis één voordeel heeft, dan wel dat we nog naarstiger op zoek gaan naar alternatieven voor systemen en producten die gefaald hebben, te duur zijn of schaars worden. We richten onze blik daarbij steeds vaker naar boven, naar de zon, die onuitputtelijke bron van energie. Nooit voorheen zijn er in België zoveel zonnepanelen besteld en geïnstalleerd.


De installatie van zonnepanelen kan uw energierekening op de lange termijn behoorlijk reduceren. Afhankelijk van de omvang en het energiezuinige karakter van uw woning moet u de investering er in 10, 15 jaar kunnen uithalen.

Een grote operatie is die installatie niet. De fotovoltaïsche panelen van

I.S.R. Solar
bijvoorbeeld passen op bijna elk dak, vlak, schuin, al dan niet naar het zuiden gericht, en zelfs 'jagend' naar de zon. Wel belangrijk is de staat van het dek. Alleen een hoogwaardige dakbedekking (met regenwatergarantie) is geschikt om zonnepanelen te dragen, zeker op de lange termijn. Het zal u maar overkomen dat u de panelen na tien jaar moet verwijderen omdat het dak vernieuwd moet worden. Hou dus rekening met die mogelijk bijkomende investering.

Wat is een zonnepaneel?

De fotovoltaïsche cellen die de zon opvangen bestaan uit mono- of polykristallijn sicilium. Tot het systeem behoort ook een zogenaamde omvormer, die de opgewekte zonne-energie op de juiste netspanning brengt.

Een deskundige analyseert uw elektriciteitsrekening van de voorbije twee jaar, uw energiebehoefte, en geeft het nodige advies in verband met de plaatsing en eventuele verbouwingen.

IRS Solar biedt 5 evenwaardige systemen aan: Perfecta (voor een hellend dak), Perfecte Indesign (op maat), IRS Perfecta (op gevels), IRS Dakbedekking (in één geheel met de zonnecellen) en Sunhunter (mobiel). Garantie: 25 jaar.

Voor meer info kunt u terecht bij

IRS Solar
, 09 321 99 21.

© Vivat.be 2020