Brussel draait kraan energiepremies toe

Wie dit jaar nog in aanmerking wenst te komen voor een Brusselse energiepremie, weze gewaarschuwd! Wegens de stormloop worden de premies vanaf 16 november opgeschort, aldus Brussels minister van Energie, Evelyne Huytebroeck, die berichtte over "de nakende uitputting van de beschikbare middelen voor 2010".


"Concreet betekent dit dat alleen de premieaanvragen die volgens de regels tot en met 15 november 2010 ingediend worden, door Sibelga behandeld en uitbetaald zullen worden", meldt Huytebroeck. "Dit betekent ook dat onvolledige premieaanvragen of aanvragen die na 15 november 2010 ingediend worden, vanaf 1 januari 2011 behandeld zullen worden volgens de voorwaarden van de Energiepremies 2011."

De  nieuwe energiepremies voor Brussel staan momenteel ter discussie. De hoofdstedelijke regering  zal binnenkort knopen doorhakken omtrent de voorwaarden daaraan verbonden. Het premiebudget werd vorig jaar overschreden met zo'n 22 miljoen, wat ertoe noopt de aanvraagperiode dit jaar op tijd in te korten.

Brusselaars grijpen vooral de kans om via de overheidsbijlage de isolatieprestaties van hun woning op  te krikken. 81 procent van het totaalbedrag van de aanvragen blijkt daaraan te worden besteed.

Lees ook onze artikels:

Renovatiepremies in Brussel

Welke premies voor mijn dak?

 

© Vivat.be 2020