Blije Bloemen voor Sint-Valentijn

Wist je dat de bloementeelt en -industrie de mensenrechten en het milieu kunnen schaden? De Blije Bloemencampagne toont dat bloemen ook verantwoord geproduceerd kunnen worden.
 


De Blije Bloemencampagne ijvert voor een respectvolle behandeling van alle werknemers in de bloemensector waar ook ter wereld én voor een verantwoord gebruik van pesticiden.

Bloemen zijn cadeau-artikelen die relatief veel energie kosten. Een gemiddeld boeket rozen heeft een ecologische voetafdruk van 20 m². Dit is ongeveer gelijk aan 20 km met de auto rijden.

Bovendien weten weinig mensen dat een groot deel van onze bloemen in ruikers uit het zuiden komen. En daar krijgen de werknemers niet altijd een respectvolle behandeling. De bloemenindustrie biedt daar wel veel vrouwen de mogelijkheid om werk te vinden en mee te voorzien in het onderhoud van hun familie. Een boycot is dan ook geen goede manier om het leven en de arbeidsomstandigheden van arbeiders in ontwikkelingslanden te beïnvloeden.

Wat kan je dan doen? Als consument kan je op een andere manier je macht gebruiken, namelijk door bewust te kiezen en te vragen naar Blije Bloemen.

Blije Bloemen zijn bloemen geproduceerd met respect voor mensenrechten en milieu. Op de volgende link vind je een overzicht van waar je als consument Blije Bloemen kan kopen. Je vindt ze bij bloemisten en plantenzaken, via internet en in grootwarenhuizen. Je kan ook met je eigen bloemist spreken en vragen dat hij Blije Bloemen verkoopt!

www.blijebloemen.be

© Vivat.be 2020