Hout en Groen Wonen

Op 19 en 20 november opent de grootste beurs van Vlaanderen over hout, ecologisch bouwen, hernieuwbare energie en gezond interieur z'n deuren in Antwerpen. De 8e editie heeft als thema 'Doe het zelf'. Je kan er dus ideeën en praktische info sprokkelen om je gedroomde bouw- en woonproject zelf tot een goed einde te brengen.


Wie ecologisch wil bouwen en zelf de handen uit de mouwen wil steken, moet op zaterdag 19 en zondag 20 november zeker in Antwerpen zijn. De beurs Hout en Groen Wonen verzamelt meer dan 70 exposanten die hun nieuwste producten en technieken voorstellen. Het thema van deze 8e editie is 'Doe Het Zelf', dus je kan er doe-het-zelfideeën en praktische info sprokkelen. Dit jaar zijn in totaal 15 houtskelet- en houtmassiefbouwfirma's aanwezig die samen het kruim van de Vlaamse houtbouwbedrijven vormen.

Op Hout en Groen Wonen vind je alle mogelijke vormen van houtbouw, gaande van houtskeletbouw over massieve houtbouw tot houtvakwerk. Waarom hout? Omdat dit bouwmateriaal milieuvriendelijk is. Voor de productie van een houten ligger is vijf maal minder energie nodig dan voor de productie van een betonbalk! Hout vergt ook het minst energie voor transport en voor de verwerking tot afgewerkte producten. Bovendien levert houtverwerking amper afval op, en houten producten kunnen gerecycleerd worden.

De beurs geeft ook alle nodige uitleg over een gezonde woonomgeving. Hoe kan je beter isoleren? Hoe kan je correct ventileren om de waterdamp, verbrandingsgassen en allerlei schadelijke stoffen naar buiten af te voeren? Welke zijn de natuurlijke alternatieven voor verf, kuisproducten en bouwmaterialen? Op Hout en Groen Wonen kan je je ook informeren over de verschillende toepassingen van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, zonneboilers, houtpellets en warmtepompen en de toepassingen ervan.

Je kan advies vragen aan de exposanten of deelnemen aan één van de vele thematische infosessies.

Het volledige programma vind je op

www.houtengroenwonen.be.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020