Honderdveertig lage-energiewoningen openen hun deuren!

Tijdens de weekends van 5 en 6, en 11, 12 en 13 november kan je meer dan 140 lage-energiewoningen bezoeken. De eigenaars geven een gratis rondleiding en beantwoorden al je vragen over technieken die tot energiebesparing leiden.


Wil je een energiezuinige woning bouwen? Wil je graag ervaringen horen over hoe het echt in elkaar zit in de praktijk? Dat kan je op de Ecobouwers Opendeurdagen doen! Gedurende 5 dagen mag je alle vragen stellen aan eigenaars van lage-energiewoningen. De eigenaars bieden een rondleiding aan in hun huis. Zij geven uitleg over welke technieken ze gekozen hebben voor de isolatie, de verwarming, welke materialen ze hebben gebruikt en met welke bouwpartners ze samengewerkt hebben.

In totaal openen 140 woningen hun deuren voor het publiek. Er is er dus zeker eentje te vinden in jouw buurt. Je kunt kiezen uit bio-ecologisch, passief, strobalenwoningen of renovaties in de stad. In het aanbod zitten ook 19 gecertificeerde passiefhuizen.

Ten slotte kan je je ook deelnemen aan een thematour van verschillende projecten op een dag. Dan krijg je een profesionele begeleiding. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt en je moet je inschrijven via

www.ecobouwers.be.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020