Hoe zal Gent er uitzien in 2050?

De Stad Gent wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. In z'n ambitieus klimaatbeleid riep de stad samen met het Gents Klimaatverbond architectuurstudenten, architecten, ontwerpers en ruimtelijke planners op om he´t gebouw van de toekomst te tekenen. 


Wordt het een gebouw vol glas? Of juist niet? Groot of toch klein en compact? Met veel privacy of met gemeenschappelijke delen? Een draaiend gebouw, of een woning vol groen? Een drijvende woning, of net verzonken in het landschap?

Dit zijn de vragen die de Stad Gent stelt aan architectuurstudenten, architecten, ontwerpers en ruimtelijke planners voor het project 'Teken het gebouw van de toekomst'.  Hoe Gent er in 2050 uit zal zien weet niemand precies, maar de Stad gelooft dat we dit alvast kunnen bedenken. Het toekomstig gebouw zal moeten voldoen aan de noden van de Gentenaars in 2050. Die zullen waarschijnlijk wonen, zich verplaatsen en zich voeden op een radicaal andere manier.

Het project is deel van Gents ambitieus klimaatbeleid. Tegen 2050 wil het klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat alles wat er in Gent gebeurt tegen dan bijna geen impact meer heeft op het klimaat. De gebouwen dus evenmin ... .

Om het project te steunen, organiseert de Milieudienst samen met het 3D-team van de Stad Gent een workshop/wedstrijd. Die vindt plaats in het weekend van 17 tot 19 februari. Het beste voorstel zal gebruikt worden in filmpjes, beeldmateriaal en 3D-toepassingen van de Stad Gent en het Gents Klimaatverbond.

www.gentsklimaatverbond.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020