Hoe droge of gebarsten handen natuurlijk verzorgen

Wist je dat je favoriete handcrème uit petroleumderivaten bestond? Deze stoffen kunnen huidirritaties veroorzaken. Het is dus beter om voor een natuurlijk en gezond alternatief te kiezen.
 


Petrolatum, paraffinum liquidum, dimethicone, cetyl dimethicone copolyol, phenyl trimethicone, … zijn sommige van de ingrediënten die je kan vinden in je verzorgingscrème. Al deze stoffen komen uit de petrochemische industrie en zijn behoorlijk irriterend voor de huid.

Gezonde alternatieven? Olijfolie voedt, beschermt en verzacht de handen die ruw aanvoelen. Avocado-olie regenereert en hydrateert. Arganolie revitaliseert droge huid en ‘shea butter’ wordt gebruikt om wonden en breuken te genezen. Je kan ook cacaoboter gebruiken om de handen te beschermen tegen de koude en droge lucht in de winter.

Erg beschadigde handen wrijf je het best in met één van deze alternatieven, waarna je katoenen handschoenen aantrekt en het product een hele nacht laat inwerken.

Als je toch liever een bereide crème koopt, vertrouw je beter op merken als Weleda, Logona, Lavera, Florame, Dr.Hauschka, Les Douces Angevines, Centifolia, Melvita, La Drôme Provençale, Sanoflore, enzovoort. Deze bevatten ook essentiële oliën, zoals helende en regenererende palissander, Romeinse kamille, lavendel, palmarosa of rozemarijn.

© Vivat.be 2020