Herfst is pompoenseizoen!

Op 31 oktober hebben de pompoenen veel succes. Ze worden leeggemaakt en dan versierd voor Halloween. Maar wist je dat het vlees en de zaden heel veel voedingstoffen bevatten? Het is eigenlijk jammer om ze weg te gooien. In plaats daarvan behoud je ze best om een lekkere, griezelige soep of taart op te dienen.


Je dacht misschien dat pompoen alleen maar een versiergroente was? Wel, dan heb je het fout. Niet alleen maar omdat je hem kan eten, maar ook omdat pompoen geen groente is maar wel fruit!
In plaats van z’n vlees en zaden weg te gooie,n behoud je ze best om een lekkere, griezelige maaltijd te bereiden. Je kan pompoen op duizend manieren gebruiken: in taarten, stoofschotels, soep en zelfs ijs.

Pompoen is eigenlijk een heel gezonde fruitsoort. Z'n vlees bevat carotenoïden en krachtige antioxidanten en z'n zaden zitten vol met mineralen en oligo-elementen linolzuur (omega 6), magnesium, koper, fosfor en zink. Pompoen is bovendien een bron van vitamine A, die een essentiële rol speelt voor een goed zicht, de groei van botten, een gezonde huid en een sterk immuunsysteem.

Op het internet vind je tal van pompoenrecepten. Smakelijk eten!

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020