Heb je prijzen voor ramen en deuren aangevraagd? Zo vergelijk je makkelijk offertes

Heb je 1 of meerdere offertes voor ramen en deuren  aangevraagd? Dan is het belangrijk dat je die offerte(s) nauwkeurig vergelijkt. Zo kan je de juiste keuze(s) maken. Uiteraard is de totaalprijs belangrijk, toch is het aangeraden ook de details te controleren.

3 tips om je offertes snel en eenvoudig te lezen + interpreteren

Hieronder vind je 3 tips die je kunnen helpen bij het snel en eenvoudig te lezen en interpreteren van de offertes die je ontvangt

Tip 1: Houd de offerte rekening met jouw situatie?

Controleer of het voorstel voldoende rekening houdt met wat je hebt gevraagd. Hiermee wordt bedoeld dat het belangrijk is dat de offerte overeenkomt met hetgeen jij wenst. Denk hierbij aan het materiaal, het isolatieniveau, de graad van afwerking en het type glas.
Heb je ook extra zaken gevraagd, zoals rolluiken bijvoorbeeld? Check of alles in de offerte staat.

 

Tip 2: Kijk verder dan de totaalprijs + vermijd onnodige kosten

Wanneer je een offerte ontvangt, is het eerste waar je naar kijkt uiteraard de totaalprijs. Maar staar je hier niet op blind. Het is namelijk belangrijk dat de extra kosten in de offerte ook bekeken worden.
Het is aangeraden om alles vooraf met de installateur te bespreken, zodat je onnodige kosten vermijdt. Want stel dat hij bijvoorbeeld een kraan nodig heeft voor de plaatsing van de nieuwe ramen, dan wordt dit best ook mee in rekening gebracht in het offertevoorstel.
Op zoek naar een offerte voor nieuwe ramen en deuren? Ga naar https://www.ramen-deuren-gids.be/offerte-aanvragen/

  • Wat kosten alle onderdelen afzonderlijk?

Een offerte is volgens een bepaalde manier opgebouwd. Wanneer je ze ontvangt kan het soms wat moeilijk te lezen zijn. Op de offerte kan je de prijs voor de ramen en deuren terugvinden. Die prijs is om ze te plaatsen en de prijs voor hoeveel je nodig zal hebben. Ook de extra kosten kan je hierop terugvinden. Die extra kosten zijn de verplaatsingskosten, de installatie van de ramen en deuren enzovoort. Als laatste vind je er het btw-tarief. Het btw-tarief is afhankelijk van de leeftijd van jouw woning.

Als je renovatiewerken laat uitvoeren, kan je dit doen aan een verlaagd btw-tarief van 6 % in plaats van 21 %. De voornaamste voorwaarden hiervoor zijn dat je woning ouder is dan 10 jaar en dat het hoofdzakelijk als privéwoning wordt gebruikt.

  • Hou rekening met verplaatsingskosten

Er zullen ook verplaatsingskosten in rekening gebracht worden. Hou hier rekening mee. Maar hoe lokaler je de installateur zoekt, hoe lager de verplaatsingskosten zullen zijn.

 

Tip 3: Kan je rekenen op garantie en dienstverlening na verkoop?

Een betrouwbaar installateur werkt met een productgarantie van 10 tot 15 jaar. Sommige installateurs kunnen wel een langere garantie aanbieden.
De dienstverlening na verkoop verschilt per installateur. Sommige bieden 1 keer een gratis onderhoudsbeurt aan, anderen dan weer niet. Daarom is het belangrijk om dit na te kijken.

  • Vergelijk meerdere installateurs

Je ontvangt misschien meerdere offertes. Vergelijk alle installateurs onderling: de totaalprijs, de verplaatsingskosten en dergelijke. Het is hierbij belangrijk dat je ze niet enkel vergelijkt op de totaalprijs. Zo zijn de andere onderdelen van de offerte minstens even belangrijk.
Vergelijk de prijzen van de verschillende installateurs, maar vraag ook naar referenties. Aan de hand van die referenties krijg je dan een beter beeld over hoe de ervaringen met de betreffende installateur(s) waren.

Deze 4 factoren bepalen de prijzen op jouw offerte

 

1 ) Type en materiaal ramen en deuren
Er bestaan verschillende soorten ramen en deuren met elk hun voor- en nadelen. De materiaalkeuze is daarom belangrijk. Hieronder lees je wat meer over een aantal materialen waaruit je kan kiezen.

  • Aluminium ramen

De aluminium ramen hebben een levensduur van gemiddeld 50 jaar en gemiddeld kosten ze 350 euro.
Op het vlak van onderhoud zijn de aluminium ramen zeer eenvoudig. Een beetje zeepsop en het is geklaard. Het nadeel van aluminium is dat het een lage isolatiewaarde heeft.

  • Pvc ramen en deuren

Pvc ramen kosten gemiddeld 100 tot 200 euro per vierkante meter. Pvc deuren kosten tussen de 200 tot 2.000 euro. Het voordeel aan pvc ramen en deuren is dat het vrij goedkoop is en een goede isolatiewaarde heeft.

  • Houten ramen en deuren

De houten ramen kosten gemiddeld tussen 200 à 300 euro. De houten deuren zijn iets duurder. Die kosten namelijk gemiddeld 1.300 euro. Het voordeel hiervan is dat je veel keuze hebt tussen de verschillende houtsoorten.

 

2) Soort beglazing

De soort beglazing speelt ook een grote rol op de prijs. Zo kan je kiezen uit dubbel glas, driedubbel glas en dergelijke. De soort beglazing die je kiest, heeft ook invloed op de isolatie van de deuren en ramen.

 

3) De afmetingen van de ramen en deuren

Heb je grote glazen schuifdeuren? Dan zal de prijs wat hoger liggen dan bij kleinere deuren. Hierdoor wordt de prijs vaak berekend per vierkante meter.

 

4) Het aantal ramen en deuren

Uiteraard speelt het aantal ook een grote rol. Als je vier ramen en deuren laat plaatsen, zal je vanzelfsprekend meer betalen dan wanneer je er maar 1 laat zetten.
Nu je alle aandachtspunten kent, kan je gericht en vlot offertes beginnen aanvragen en vergelijken, onder meer via bobex.be. Toch nog een kleine tip: voor je een offerte aanvraagt, vraag op voorhand eerst de nodige info en advies. Heb je op basis daarvan een goed gevoel bij de installateur? Vraag dan gratis en vrijblijvend naar een offerte.









© Vivat.be 2020