GreenPan: groen en Belgisch!

GreenPan is een ware revolutie aan het kookfront: de pan beschikt over een antikleeflaag gemaakt uit Thermolon, een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor PTFE-pannen zoals Teflon.
 


GreenPan werd ontworpen door de Belg Wim De Veirman. Hij lanceerde zijn pan in 2007 in ... Amerika. Waarom niet in België? "Lanceren in de Verenigde Staten was een logische keuze", vertelde Wim De Veirman in een interview aan het Vlaams Netwerk van Ondernemen. "De Amerikaanse consument was goed op de hoogte van de problematiek rond PTFE-pannen (zoals Teflon)". Het Amerikaans milieu-agentschap had juist PFOA (dat aanwezig is in PTFE) bestempeld als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens’. "PTFE en PFOA hadden daar al meermaals het nieuws gehaald, en niet op een positieve manier. Het is ook een gigantische markt die toeliet om als beginnend bedrijf een vliegende start te maken”, aldus De Veirman.

GreenPan werd voorgesteld in een liveshow op HSN, een van de populairste shoppingzenders van de VS. De show was een groot succes: in minder dan 4 uur tijd verkocht GreenPan 100.000 pannen en was de voorraad uitgeput.

Gezondheid, milieu en gebruiksgemak

Greenpan is eerst en vooral een gezond product. Terwijl PTFE-pannen boven de 260°C (amper 4 minuten koken) toxische gassen vrijlaten, is de antikleeflaag van Greenpan hittebestendig tot een temperatuur van 450°C! Dankzij Thermolon, een technologie met een keramische coating en een gepatenteerd polymeer, komen er totaal geen gevaarlijke gassen vrij. Thermolon werd immers goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food & Drug Administration) en de Zwitserse overheid, en kreeg de Duitse standaard LFGB toegekend.

Als het gaat om milieuvriendelijk kookgerei is GreenPan ook een referentie. De PTFE-vrije pannen bevatten geen schadelijke stoffen, en er komt geen PFOA meer in het milieu terecht. In het productieproces is er ook 60 % minder CO2-uitstoot vergeleken met een traditionele antikleeflaag. De handgrepen van de milieuvriendelijke pan zijn bovendien gemaakt uit gerecycleerde materialen, en de hele Greenpan is recycleerbaar.

De GreenPanproducten werden ontwikkeld voor een optimaal gebruiksgemak. Met een materiaaldikte van 5 mm garandeert de pan een goede warmtegeleiding. Dat betekent dat je op een lager vuur kan koken, wat gezonder is en minder energie verbruikt. De pannen zijn zowel aan de binnen- als de buitenkant gemakkelijk te reinigen.

GreenPan wordt sinds 2008 in België verkocht. De twee eerste weken verkocht Wim De Veirman zo'n 30.000 exemplaren in amper twee weken. Vandaag is het merk aanwezig in 60 landen

Meer info?

www.greenpan.be

© Vivat.be 2020