GreenBazaar screent duurzame producten

Hoe kunnen we een tafel van gecertificeerd hout FSC voor de eetkamer vinden? Waar kan men bio-verf vinden? Welke winkels verkopen milieuvriendelijke bouwmaterialen? GreenBazaar.be helpt consumenten en bedrijven bij het kiezen van duurzame producten en diensten. "Dit aanbod is veel groter dan we denken, alleen is het niet genoeg zichtbaar", klinkt het.

Veel (online) winkels vullen hun etalage met zogenaamde "duurzame producten". Maar vaak worden de redenen daarvoor niet vermeld. Dat vergroot het wantrouwen bij de consument en geeft aanleiding tot verwarring. Met zijn catalogus van meer dan 1000 gescreende producten en services speelt Greenbazaar een voortrekkersrol op de Belgische "duurzame" markt.


Greenbazaar dient ook als platform voor groepsaankopen, een extra ingebouwde dimensie die individuele consumenten samenbrengt om betere voorwaarden af te dwingen. Wat is het principe? Een groot aantal kopers slaan de handen in elkaar om betere installatie- en aankoopvoorwaarden te verkrijgen. Deze techniek maakt het mogelijk om ervaring en kennis uit te wisselen en de genomen risico's zoveel mogelijk te minimaliseren.

Meer info over de werkwijze en gehanteerde selectiecriteria op

www.greenbazaar.be

Greenbazaar werkt samen met

Netwerk Bewust Verbuiken
dat mens- en milieubewust verbruik in Vlaanderen promoot.

© Vivat.be 2020