Feuerwear: dappere tassen en accessoires

Feuerwear is een Duits merk van handtassen, portefeuilles en riemen gemaakt van gerecycleerde brandweerslangen. Ieder product is uniek en heeft dus ook een verhaal achter zich.
 


Het idee kwam van Martin Klüsener, een Duitse textielingenieur. Hij wilde tassen creëren met een duurzaam en robuust materiaal, zodat er geen negatieve impact op het milieu zou zijn. Hij koos voor oude en gerecycleerde materialen. Eerst deed hij verschillende pogingen met jutezakken, dan met canvaszeilen en uiteindelijk ontdekte hij het ideale materiaal: brandslangen.

Elke slang werd bij gebruik door roet, vet, modder, … gesleept, streed tegen het vuur, liet duizenden liter water passeren en redde levens. Dat vond Klüsener bijzonder leuk. Een accessoire gemaakt van dit materiaal heeft zo een uniek verhaal.

Elk Feuerwearproduct is handgemaakt. De brandweerslangen worden schoongemaakt, gesneden en geknipt en vervolgens omgezet in handtassen, laptopzakken, portemonnees, tassen en riemen.

Zo ontstond Feuerwear!

Een verantwoordelijke onderneming

Recycling is slechts het eerste deel van het engagement voor duurzame ontwikkeling van het merk. Feuerwear compenseert ook z’n CO2-uitstoot door middel van het bedrijf '

Atmosfair
', dat in groene projecten investeert.

Feuerwearproducten worden verkocht in meer dan 80 winkels in 11 landen op 3 continenten. Omdat het bedrijf ook maatschappelijke verantwoordelijkheid belangrijk vindt, wordt het merk alleen verkocht in kleine winkels die voor eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden zorgen.

Je vindt Feuerwear in de winkel '

Dimanche à Bamako
', gelegen in Halfmaartstraat 17, 3000 Leuven.

Feuerwear :

www.feuerwear.com

© Vivat.be 2020