Drie thema's voor volgende Batibouw bekend

Eind november zijn de drie thema’s voor de volgende editie van Batibouw bekendgemaakt: ‘terugkeer naar de stad’, ‘hernieuwbare energie’ en ‘van stress naar zen’. De 54ste editie van de grootste en belangrijkste beurs van België in de bouw-, renovatie- en woonsector vindt plaats van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart 2013.


Door de demografische aangroei is de stadsvlucht stilaan definitief gestopt. Gronden worden schaarser en duurder, en mensen gaan dan ook letterlijk dichter bij elkaar wonen. Open gaten in de stad worden opgevuld. Industriële sites worden heropgebouwd en omgetoverd tot volledig nieuwe wijken. Er wordt bovendien steeds vaker aan cohousing gedaan en hoogbouw is geen vies woord meer.

Net als bebouwbare grond wordt ook energie steeds duurder. Zowel bij de bevolking als bij de politici groeit het bewustzijn van de nood voor een duurzamere bouw. Hernieuwbare energie speelt daarbij een cruciale rol. De toekomst ligt bij hybride toestellen, die fossiele brandstoffen combineren met hernieuwbare energie, maar die ook warmte en koeling kunnen opwekken. Over enkele maanden kan je hierover op Batibouw alles ontdekken.

‘Van stress naar zen’ is het derde thema. Echt tot rust komen is een ongekende luxe. Daarvoor moet men de omstandigheden binnenshuis creëren, zeker als men opnieuw in de stad gaat wonen. Steeds vaker zien we bijvoorbeeld dat de slaapkamer, dressing en badkamer daarom tot één grote ruimte worden omgevormd, een eenheid waar ouders zich – los van de kinderen – in alle rust kunnen terugtrekken, maar waar toch alle multimedia aanwezig zijn. De slaapkamer wordt dus meer en meer een leefruimte.

Alle informatie over de komende editie van Batibouw is te vinden op

www.batibouw.be
.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020