Vino Mundo: biologische en verantwoordelijke wijnen

Al over Vino Mundo gehoord? Het is een wijnhandel gespecialiseerd in bio- en fairtradewijnen. Het bedrijf is een echt voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 


Het merk werd opgericht in 2005 door Vincent De Coninck, een sommelier gespecialiseerd in Franse wijnen. Hij wilde een brug slaan tussen zijn expertise als sommelier en zijn geloof in duurzame en milieuvriendelijke wijnbouw.

In 2010 werd het bedrijf versterkt door David Barbé, een expert in management, voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen en ... een grote wijnliefhebber. Samen besloten ze een voorbeeld te worden van een alternatief businessmodel.

Ze verbonden zich tot een strenge selectie van mens- en milieuvriendelijke wijnen, maar niet alleen dat. Vincent en David denken op een duurzame manier voor alle aankopen binnen het bedrijf. Zo kozen ze bijv. voor fairtradekoffie, een groene energieleverancier, de duurzame gsm-operator Ello Mobile, ecologisch kantoormateriaal, enzovoort. Ze zetten ook events op rond duurzame wijnbouw en ethisch ondernemen (

www.ethics-wine.org
).

Vino Mundo was de winnaar van de eerste Be Fair Award, voor het meest innovatieve fairtradebedrijf. Vino Mundo onderscheidt zich onder andere met de Soluna Malbec Bio 2006 (Argentinië) en Ubuntu Chardonnay Bio 2010 (Zuid-Afrika), die respectievelijk goud en zilver kregen in de categorieën rode en witte wijn tijdens de eerste editie van de Belgian Fair Trade Wine Award.

Sinds oktober 2010 behoort Vino Mundo tot de partners van WWF. Vino Mundo zet zich in door 5 eurocent per verkochte fles aan WWF te schenken, om op deze manier projecten te steunen.

Meer info?

www.vinomundo.be

© Vivat.be 2020