Na het Kerstbier nu ook het Paasbier

Alsof er in ons land nog geen bieren genoeg zijn, lanceren verschillende brouwers ook nog eens een gelegenheidsbieren. De traditie van de Kerstbieren bestaat al van voor de Tweede Wereldoorlog. In het Jaar van het Bier (2009) vergast de kleine Brouwerij Slaghmuylder ons op een Paasbier.


"Een blond biertje, gebrouwen met hopbloemen uit Aalst en omstreken, die zich bij menige gelegenheid laat smaken: als aperitief, bij of na een maaltijd of op een terrasje in de lentezon." 

Zo introduceert Brouwerij Slaghmuylder, bekend van de Witkap-Pater, dit jaar het Paasbier. In Ninove en omstreken kennen ze het lekkere gelegenheidsbier al langer, nu mag ook de rest van de wereld de geneugten van dit ambachtelijke brouwproduct leren kennen.

Het Paasbier is niet de enige nieuwigheid op de immer bedrijvige Oost-Vlaamse biermarkt. 

Brouwerij Boelens uit Belsele (Bieken en de bijhorende blonde maskotte) lanceerde onlangs de Tripel Klok. Voor het brouwsel worden verschillende soorten hop gebruikt maar geen honing, wat een belangrijk verschil is met Bieken. Beide bieren koop je ter plaatse of bij de betere bierhandel. 

 

Net als vele andere brouwerijen zetten Slaghmuylder en Boelens in dit jaar van het bier (2009) de deuren wijd open voor bezoekers. Naast de brouwerijbezoeken worden er trouwens nog tal van andere bieractiviteiten georganiseerd. Alle info vindt u

hier
, op de website van het jaar van het bier.

 

© Vivat.be 2020