De Babyfluisteraar

Enkele jaren geleden maakten we kennis met de "paardenfluisteraar". Het boek "The Horse Whisperer" van Nicholas Evans behoorde maandenlang tot de bestverkopende boeken en dit wereldwijd. Robert Redford maakte ook een gelijknamige film. Sinds kort maakt met Tracy Hogg nu ook een babyfluisteraar furore. Haar handboek uit 2001 groeide in een mum van tijd uit tot een bestseller.

 


Tracy Hogg is een Britse gediplomeerde kraam- en babyverzorgster, die na een carrière in verschillende Britse ziekenhuizen haar opgedane ervaringen aan de overzijde van de Atlantische Oceaan ging verzilveren. In de Verenigde Staten vergaarde ze omwille van haar capaciteiten en verwezenlijkingen in een mum van tijd de nodige faam. Zelfs beroemdheden als Jody Foster en Calista Flockheart gingen bij haar te rade. Van een tevreden ouder kreeg ze de bijnaam "The babywhisperer" of "babyfluisteraar". Ze richtte lessen in, verstrekte raad aan kersverse moeders en ook vaders konden bij haar hun gram halen.

Tracy Hogg specialiseerde zich in het communiceren met baby's en gaat er praat op te begrijpen wat baby's willen. Dit wil ze met kersverse ouders (en grootouders) delen. Daarom schreef ze een handboek "Secrets of the Babywhisperer", dat in 2001 verscheen en onmiddellijk wereldwijd tot een bestseller uitgroeide. Het boek verscheen intussen ook in een Nederlandse vertaling en met "Secrets for Toddlers" werd ook al een opvolger op de markt gegooid. Tracy Hogg maakte vervolgens ook een 15-delige televisieserie die intussen ook bij ons op de televisie vertoond wordt.

 

Meer info :


Tracy Hogg en Melinda Blau Wat je baby vertelt. Secrets of the babywhisperer.

www.babywhisperer.comPaul Willems

© Vivat.be 2020