Belisol sticht distributienet duurzame energie

Het pas opgerichte franchisenetwerk van de Belisol-groep zal als Belisol Duurzame Energie door het leven gaan. Belisol, de producent en verdeler van ramen en deuren, wil eind dit jaar over zes verkooppunten beschikken. Als alles volgens plan verloopt, zal het nieuwe distributienet in 2011 tien winkels tellen. Momenteel concentreert het zich hoofdzakelijk op zonnepanelen, maar op termijn wil Belisol een totaalpakket rond duurzame energie aanbieden.Om deze plannen te verwezenlijken, werkt Belisol met preferred partners en kwaliteitsmerken. “De consument heeft een duidelijke behoefte aan meer vertrouwen in deze nieuwe markt”, verklaart directeur Belisol Duurzame Energie Frederik Franssens.


Sinds juni zijn de eerste twee ‘duurzame energie’-showrooms in de Belisol-vestigingen van Hasselt en Wommelgem operationeel. In het vierde kwartaal komen er vier bij in Brugge, Gent, Tongeren en Geel. In de loop van 2011 zal het netwerk snel uitbreiden naar meer dan tien verkooppunten over heel België, die tegen dan ook een compleet gamma systemen voor duurzame energie op maat van de klant kunnen aanbieden.


“Het idee om met een nieuw distributienet te starten, is enerzijds ontstaan uit de vraag van onze partners om hun activiteiten uit te breiden. Anderzijds kent de bouwsector een enorme evolutie op het vlak van ecologisch verantwoord bouwen. Voor ons is dit niet meer dan een logische stap”, aldus Franssens.

Bovendien verplicht en stimuleert de overheid vandaag het ecologisch verantwoord bouwen. Maar deze markt is nog jong en groeiende. “Met behulp van onze naambekendheid, producten, professionele plaatsing en advies willen wij een vertrouwensrelatie met de klant opbouwen. Daarom zullen we enkel samenwerken met gerenommeerde merken en zullen onze adviseurs de klant van a tot z informeren en begeleiden. Belisol Duurzame Energie zal niet noodzakelijk verkopen wat de klant vraagt, maar wel wat de klant nodig heeft.”

Bron: MVO Vlaanderen

Website van Belisol Duurzame Energie

foto: Belisol
 

© Vivat.be 2020