Batibouw: terug naar de stad

Zoals elk jaar stelt Batibouw drie thema’s voor aan z’n bezoekers, drie thema’s die de belangrijkste trends van de sector reflecteren. In 2013 zijn deze de stad, hernieuwbare energie en de slaapkamer.
 


Wonen in de stad wint opnieuw aan populariteit. Na een periode van stadsvlucht kiezen nu zowel jonge hippe twintigers als senioren of gezinnen voor een woning ver weg van het platteland. De steden werken hard aan vernieuwing en ontwikkeling, werken alternatieven uit om beter en goedkoper te leven, zoals samenhuizen, kangoeroewonen, urban farming en verticale tuinen, en bieden meer en meer energieoplossingen.

Dit brengt ons bij de tweede trend en het tweede thema van dit jaar: hernieuwbare energie. Binnenkort zal het ook geen optie meer zijn: Vlaanderen verplicht vanaf 2014 het gebruik van een vorm van hernieuwbare energie in nieuwbouwprojecten. In Brussel zal vanaf 2015 passiefstandaard de norm zijn voor ieder nieuwbouwproject in het Hoofdstedelijk gewest en in Wallonië zal de energieconsumptie verstrengen vanaf 2018. Nog enkele jaren later – in 2021 - zal Europa de lat leggen op ‘bijna energieneutraal bouwen’. Kortom, wie vandaag overweegt te bouwen of grondig te renoveren kan niet meer om het gebruik van hernieuwbare energie heen... en Batibouw brengt een waaier van technieken om minder te verbruiken.

Ten slotte is het derde thema gewijd aan de slaapkamer. Vandaag krijgt deze meer en meer de allures van een uitgeruste luxueuze hotelkamer met bad- en kleedkamer inbegrepen. Dressing, massagedouches, kingsizebed, flatscreen ... het salon biedt tal van mogelijkheden om je perfecte slaapkamer te creëren!

Van zaterdag 23 februari tot en met zondag 3 maart 2013. Nocturne op donderdag 28 februari 2013.

Meer info: 

www.batibouw.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020