Adopteer een kip

In Nederland heeft de organisatie voor biologische voeding en landbouw een leuke campagne uitgevonden om biologische eitjes te promoten.

 


'Adopteer een kip' is een initiatief van Biologica, de Nederlandse organisatie voor biologische voeding en landbouw.

Hoe werkt het? De kip hoef je niet te komen ophalen. Ze kip blijft aan de boerderij en loopt met honderden vriendinnen op een biologische pluimveehouderij. Wat krijg jij dan? Waardebonnen die je in winkels verspreid over heel Neerland kan inwisselen voor een doosje heelijke biologische eieren.

Door een kip te adopteren steunen de Nederlanders op een leuke manier een goed doel. Ze leveren een bijdrage aan de promotie van biologische landbouw en dragen bij aan het geluk van kippen. Ze zorgen bovendien voor zekerheid voor de biologische pluimveehouders.

Biologica heeft bijna 30.000 adoptanten en donateurs en is betrokken bij de totstandkoming van Nederlands en Europees beleid en regelgeving.

De organisatie werkt samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties aan het vergroten van de bekendheid van het biologisch product en de groei van de markt, o.a. via de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.

In mei werden bijvoorbeeld de winkels Lidl officiele afhaalpunten van biologische eieren via Adopteer en kip.

Wanneer komt hetzelfde initiatief in België?

www.adopteereenkip.nl

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020