Ecover krijgt keurmerk Leaping Bunny

Ecover, de producent van milieuvriendelijke was- en reinigingsmiddelen, heeft eind oktober van de dierenrechtenorganisatie Cruelty Free International het keurmerk Leaping Bunny gekregen, wat betekent dat alle afwas-, huishoud- en wasproducten van Ecover nu officieel erkend zijn als proefdiervrij.

Het logo Leaping Bunny is het enige internationaal erkende logo dat consumenten garandeert dat er geen dierenproeven werden aangewend in de ontwikkeling of productie van het product dat het logo draagt. Bedrijven die met het logo gecertificeerd zijn, voldoen aan alle criteria van de strenge Humane Household Products Standard.

GAIA, Belgische partnerorganisatie van Cruelty Free International reageert uiterst opgetogen over de erkenning voor het bedrijf dat z’n oorsprong heeft in het Antwerpse Malle. “Dat Ecover als het grootste milieuvriendelijke huishoudproductenbedrijf ter wereld de Humane Household Products Standard, onze internationale proefdiervrije norm voor huishoudproducten, onderschrijft, biedt de consument de beste garantie dat noch de eindproducten noch de bestanddelen van de huishoudmiddelen en wasproducten van Ecover getest zijn op dieren.

Zo bewijst Ecover dat het perfect mogelijk is veilige schoonmaakmiddelen te verkopen zonder dieren te doen lijden", aldus voorzitter Michel Vandenbosch.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020