Wi-fi: altijd en overal internet

Voor sommige mensen al heel gewoon, voor anderen nog toekomstmuziek: wi-fi markeert een nieuwe fase in het internettijdperk. Draadloos, soms zelfs gratis. Aan de Spaanse kust bijvoorbeeld.


Het principe is eenvoudig: met een wi-fi kaart op uw PC (meestal een laptop) kunt u op eender welke hot spot (toegangspoort) een breedbandverbinding krijgen met internet. Zonder dat er een kabel aan te pas hoeft te komen. Wie geen wi-fi ontvanger heeft geïnstalleerd, kan gebruik maken van een wi-fi USB (vanaf 20 euro).

De hot spots kunnen 'open' zijn (en dus niet beveiligd), of enkel toegankelijk met een login en een paswoord, mogelijk tegen betaling en voor beperkte duur.

Hot spots met betalende toegang vind je in hotels, luchthavens, stations en langs de snelweg. En sinds kort ook op de Thalys. Gratis wi-fi wordt aangeboden in bepaalde openbare bibliotheken en... in de strandbars aan de Spaanse kust. De vakantiegangers komen er hun mails checken, online de krant lezen, hun blog aanvullen, informatie opzoeken... Intussen drinken ze iets, en eten ze een hapje. Ook McDonalds hoopt op die manier een nieuwe doelgroep aan te trekken.

www.free-hotspot.com

(Philippe Allard)

 

 

© Vivat.be 2020