Vakantie: hoe vind je de goedkoopste vlucht?

Velen van ons surfen daarvoor op een prijsvergelijkende website. Maar hoe betrouwbaar zijn die maatschappijen? Om u wegwijs te maken, heeft het OIVO enkele bekende prijsvergelijkers aan een praktische test onderworpen en vervolgens onder zijn kritische loep gehouden.


In de jungle van aangeboden vluchten, luchtvaartmaatschappijen en prijsvergelijkers allerhande is het gemakkelijk verloren lopen. Hoe ben je zeker dat het resultaat inderdaad de goedkoopste vlucht geeft? Geven deze maatschappijen wel de echte prijzen?

Het OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties, heeft enkele bekende prijsvergelijkende websites zoals Expedia.be, Airstop.be en Connections.be Fly.com *  aan een praktische test onderworpen. De test analyseerde zowel hun betrouwbaarheid als de gebruikersvriendelijkheid en kwam tot het volgende resultaat: geen enkele website slaagde erin de verwachte informatie te leveren.

Het OIVO adviseert dus om zich niet uitsluitend op deze prijsvergelijkers te baseren. Het is een goede optie om een idee van het aanbod te krijgen, maar je boekt beter op de officiële website van de luchtvaartmaatschappij.

De organisatie geeft bovendien een paar tips om de ideale vlucht te vinden. De goedkoopste prijzen boek je in het algemeen vanuit een secundaire luchthaven. De vluchten vanaf Charleroi Brussel Zuid zijn bijvoorbeeld vaak interessanter dan vanuit Zaventem. Een ander advies is je vlucht ten minste twee weken voor je vertrek te boeken, al is de beste strategie om het aanbod lang genoeg te volgen en te reserveren wanneer de prijzen uiteindelijk dalen.

Houd ook in gedachten dat er een laag en hoog toeristisch seizoen is, maar ook goedkopere en duurdere dagen. Je hebt meer kans om op dinsdag tegen een lage prijs te vliegen dan tijdens het weekend.
Wilt u meer weten? Lees dan de volledige studie het OIVO.

www.crioc.be

* de lijst is niet exhaustief

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020