Papa, ik wil ufoloog worden

Het BUFON (Belgisch UFO Netwerk) wil zich gaan toeleggen op de vorming van nieuwe ufologen. "De eerste generatie ufologen sterft uit”, zegt Levi Boterdael. “We hebben dringend behoefte aan vers bloed, aan jonge mensen met een degelijke vorming.”


 

In de jaren ’80 kende ons land minstens twintig ufoverenigingen, in verhouding meer dan waar ook in Europa. Toen Marc Broux al die organisaties onder één dak probeerde te brengen, UFO Belgium, bleek algauw dat het water tussen sommige ufologen wel heel diep was. Er moest zelfs een niet-ufoloog aan te pas komen, de jonge Levi Boterdael, om de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Hij hervormde UFO Belgium tot BUFON,

Belgium UFO Network
, bouwde een mooie website uit, mét een meldlijn voor ufo’s, en wil nu ook nieuwe ufologen gaan opleiden. Maar of het thema nog leeft bij jongeren?

Levi Boterdael: "Zeker. Dat zie ik aan de reacties. En wij willen die geïnteresseerde jongeren opleiden tot echte ufologen, zoals we die in België eigenlijk nog nooit gekend hebben. Geen blinde believers, maar wetenschappelijk geschoolde onderzoekers. Aan bepaalde Amerikaanse universiteiten kan je al langer dan vandaag ufologie studeren. Dat gaat over de analyse en de herkenning van een ongeïdentificeerd voorwerp in de lucht. Een astronoom kan dat herkennen als een vallende ster of een satelliet. Weerkundigen en vliegtuigdeskundige kunnen andere fenomenen verklaren. Een fotograaf weet hoe beelden getrukeerd worden. Een opleiding tot ufoloog omvat al die disciplines. De bedoeling is dat onze studenten les krijgen van laatstejaarsstudenten in die vakken, dat ze dus het hele pakket meekrijgen. Er zijn al een paar jongeren die zich kandidaat gesteld hebben en we hopen volgend jaar met de opleiding te kunnen beginnen."

Belgisch UFO Netwerk

    

© Vivat.be 2020