Overal chips

Haast iedere dag komen er nieuwe computergestuurde toestellen op de markt. Chips zitten al lang niet meer alleen in computers. Messen, horloges, surfplanken: ze krijgen stilaan allemaal een digitale dimensie.


SLIMME MESSEN, HORLOGES EN SURFPLANKEN

Hoe kleiner de chips, hoe kleiner de computers. De Migo kan 1 gigabyte aan data verwerken, ruim voldoende om al uw informatie op te slaan en draadloos te kunnen surfen. En hij past in een horloge. Getekend Jay Elliott, ex-Apple.
.
Ook straf: het X-9 GPS-horloge (foto) van Suunto. In welke jungle of uithoek van de wereld u zich ook bevindt, met dit horloge zal men u altijd kunnen traceren.
Nog straffer: het nieuwe zakmes van Swiss Army, met USB flash drive en 128 MB geheugen. En een nagelvijltje natuurlijk.
Strafst: de WiFi Surfplank, met ingebouwde pc, webcam en internetverbinding. Om te surfen, inderdaad. www.intel.com


DE NIEUWE iPOD

De iPod Photo synchroniseert foto’s en muziek. Tot 15.000 liedjes of 25.000 foto’s om precies te zijn. Als daar maar geen nieuwe rage van komt, het 21ste eeuwse equivalent van de dia-avond. Ik heb een fotomontage gemaakt van onze reis! Evenwaardig alternatief: de Zen Touch van Creative Technologies.
Ook nieuw van iPod: de Sound Dock, een versterker met luidspreker waar je de iPod gewoon moet inzetten. Hoe lang zal de Cd-speler het nog uitzingen?
Nog nieuwer van iPod: de H20 Audio SV-iPod, een waterbestendig toestel, en dat geldt ook voor de hoofdtelefoon. Op welke muziek zullen we vandaag gaan zwemmen?

DE NIEUWE iMAC

Hoe kleiner de chips, hoe kleiner de computer, part 2. De nieuwe iMac G5 van Apple is alleen nog maar een scherm. Een vrij volumineus scherm weliswaar, maar toch elegant en alleszins alweer een stuk kleiner dan de klassieke Mac. Ook de luidsprekers zijn ingebouwd – muis en toetsenbord werken draadloos.

    © Vivat.be 2020