Je eigen fashionboetiek met Nintendo

Met Style Boutique mikt Nintendo op een vrouwelijk publiek. Het spel was al waanzinnig populair in Japan onder de naam ‘Wagamama Fashion’.  Nu kan ook bij ons elke rechtgeaarde fashionista aan de slag met haar eigen boetiekje. Het spel kan worden gespeeld op Nintendo DS en op Nintendo DSi.


'Nintendo presents: Style boutique' daagt je uit om je eigen boetiek met kleren op te starten, je kwaliteiten als stijladviseur te ontwikkelen, je eigen stock te beheren, mee te doen aan modeshows, online de nieuwste collecties aan te kopen en je te meten met andere boetiekeigenaars via de multiplayer-modus.
Je moet helemaal onderaan de ladder beginnen als assistent in een boetiek, waar je de klanten advies geeft over hun outfit. Daarbij moet je natuurlijk rekening houden met de persoonlijke smaak en stijl van elke klant, en de kleren telkens zorgvuldig uitkiezen om tot een geslaagde verkoop te komen.
Je wordt daarna al vlug eigenaar van je eigen boetiek, waarna je je creativiteit kunt aanwenden om paspoppen te tekenen, een look voor je winkel te bepalen door de passende decoraties en muziek te kiezen, promotiemailings te ontwerpen en de verkoop te organiseren. Met elke verkoop stijgt het bedrag waarmee je nieuwe stock kunt aankopen.
Je krijgt uitnodigingen voor modeshows zodat je altijd op de hoogte blijft van de laatste trends in modeland. Die itnodigingen verschijnen regelmatig in je eigen agenda.
Je kunt ook de showroom bezoeken, waar je tussen tienduizenden artikelen van zestien merken, elk met hun eigen stijl, kunt kiezen. Stal de koopwaar daarna zo voordelig mogelijk uit in de etalages van je boetiek, zodat die de mode van het seizoen perfect reflecteren.
Maar vergeet niet dat je erg toegewijd moet zijn om een eigen boetiek te runnen. Je moet ook minutieus kunnen plannen en een niet-aflatende inzet vertonen, want als je niet op het juiste moment met de juiste stock op de proppen komt, zal je boetiek vlug de deuren moeten sluiten.
Je kunt ook online nieuwe artikelen bestellen, waarvan er sommige door echte designers ontworpen zijn. 'Nintendo presents: Style Boutique' gebruikt de interne kalender van de Nintendo DS / Nintendo DSi om de seizoenscollecties synchroon te laten lopen met de shows  in de echte modeseizoenen.

De multiplayer-stand

Zet je de Nintendo in multiplayer-stand, dan kun je je outfits in heel Europa aan de man brengen via de Nintendo Wi-Fi Connection. Deel je ervaringen met je collega’s en geef mode-advies aan je vrienden wanneer die via draadloze communicatie je boetiek komen bezoeken, waar ze ook je stock kunnen bekijken, een outfit samen kunnen stellen en een korting kunnen vragen. Je kunt zelfs delen in het shoppingplezier en je laten gaan in de boetieks van vrienden en andere spelers.

Je vrijgezellenflat

Het spel biedt je de optie om je eigen vrijgezellenflat in te richten met de laatste nieuwe creaties, van Schotse ruiten tot tulprokjes over kniehoge laarzen en basketschoenen. In je flat kun je uren doorbrengen met het kiezen van de gepaste outfit, het juiste kapsel en de meest flatterende maquillage zodat je helemaal in tune bent met het modegebeuren van het moment.
Als het ruime aanbod aan kleuren uit je kapsel en maquillage-koffer niet volstaat, kun je ook nog langs het kapsalon of het schoonheidssalon gaan voor een nieuwe look. Tientallen kapsels, kleuren en highlights staan ter beschikking, of je nu voor een geisha-look kiest of voor de garçonne-coupe. Wat maquillage betreft heb je niet alleen een enorme keuze aan lipsticks, oogschaduwtinten en mascara’s, je kunt ook kleurlenzen nemen en de vorm van je wenkbrauwen veranderen!
Om de trends te volgen, kun je modemagazines doorbladeren. Via online-wedstrijden kun je je modekennis meten met die van je tegenstanders voor een jury, die na een debat iemand tot winnaar uitroept. Als je wint, krijg je een exclusieve prijs in je boetiek geleverd, komt je foto in ‘Dahlia’, het eigen Nintendo-magazine, en krijg je zelfs de kans om aan dat magazine mee te werken.
Style Boutique ligt in de winkels vanaf 30 oktober 2009.

Philippine Campener

© Vivat.be 2020