Het to-do lijstje van Gmail

Google, of liever het Google imperium, wordt niet door iedereen gesmaakt. Toch zijn er voorstanders genoeg, en die worden door het bedrijf op hun wenken bediend: de nog ontbrekende takenlijst, zoals we die kennen bij Outlook, wordt toegevoegd onder de naam Tasks for Gmail, of in het Nederlands: taken.


Links van het scherm ziet de webmailgebruiker een link verschijnen: ‘taken’. Die kan ook in een pop-up venster verschijnen, al naargelang de gekozen instelling.
De gebruiker kan taken toevoegen aan en schrappen van de lijst. Hij kan ook de details aanpassen (deadline, opmerkingen toevoegen in een extra veld) of de lijst vervangen door een andere.
‘Acties’  laat je toe om taken te laten inspringen op het lijstje, ze hoger of lager op de lijst te zetten of de details aan te passen.

Een gebruiksvriendelijk to-do lijstje

Een tweede deel is gewijd aan het help-menu, de tips, de print-opties, de verschillende weergave-opties of sorteeropties en de optie om volbrachte taken te wissen.
Via een klik kun je switchen van lijstje, lijstjes actualiseren, hernoemen, deleten of nieuwe lijstjes maken. Mobiele toegang tot Google ToDo krijg je via mail.google.com/tasks. Lijstjes samen met iGoogle op het scherm laten verschijnen doe je met het gadget ToDo.
Het enige minpuntje van de tool is het gebrek aan de mogelijkheid lijstjes te delen of door te mailen.

Philippe Allard

© Vivat.be 2020