Groene iPhone

Groene apps kunnen erg functioneel zijn voor mensen die niet weten hoe ze op een eenvoudige manier groener kunnen leven. Een toertje in de Apple Store met als trefwoord ‘bio’ of 'ecologie' en je vindt een heleboel nuttige icoontjes.
 


De VISwijzer is handig bij de viswinkel of in de supermarket. Vissen zijn ingedeeld in een groene, oranje of rode categorie. Vis met een groene beoordeling is verantwoord gekweekt of gevangen en is dus die die je eerst moet kiezen. Vis uit de rode categorie kan je beter een tijdje laten liggen want die wordt overbevist of de manier van kweken of vangen is schadelijk voor de natuur.

A glass of water is een grappige app van Toyota die je leert een zachte weggebruiker te worden. Je legt je iPhone met het virtuele glas water op het dashboard van je wagen en probeert het vol te houden. Als je het spel wint dan weet je dat je minder CO2 in de lucht hebt uitgestoten!

Save the planet is prima voor degenen die moeilijkheden hebben met het sorteren van vuilnis. In dit spelletje vallen glazen flessen, bananenschillen en zelfs versleten schoenen uit de lucht en moet je de voorwerpen in de juiste vuilbak werpen. Na deze oefening wordt het sorteren kinderspel.

Super Forest ’Oh’ is plezant en refereert aan het ontbossingsprobleem. Hier bescherm je de bomen tegen bulldozers, insecten en andere aanvallers van de wouden. De app gaat ook verder, want het opgehaalde geld wordt geïnvesteerd in microfinancieringsprojecten gerelateerd aan verantwoordelijk gebruik van hout.

Good guide is een groene consumentengids met recensies van 75.000 producten. Ben je in de supermarkt en wil je iets kopen? Scan de barcode en lees vlug de informatie omtrent het product. Het geeft je eventuele bijwerkingen van ingrediënten die het product bevat, hoe het product gerecycleerd kan worden, of het bedrijf de arbeidswetten respecteert en een score tussen 1 en 10.









© Vivat.be 2020