Friet.be of de belgitude op het internet

Van alle Galliërs zijn de Belgen de dappersten. De Belgen zijn zonder twijfel ook...de koningen van de zelfspot. Een "kwaliteit" die ook tot uiting komt op het internet door een website als Friet.be, het "trefpunt van de ferventen van het Belgo-Belgische fritte doek"!

 "Chef-Frieter" is Hugues Henry, een journalist die op de originele Franstalige website het doel van de site nader toelichtte : "Om ons nationale vette gerecht te verdedigen en het internet zonder schaamte tot Frietgebied te verklaren (nvdr : we schrijven Friet met een hoofdletter omdat dit ook op de website in kwestie gebeurt), leek het me dringend noodzakelijk de Belgische krachten te bundelen. Frietliefhebbers aller landen verenigt u. Friet.be is jullie webzine, om het cyberpubliek aan te tonen dat van alle surfers de "frieters" de besten zijn!" De ontwerper van de website heeft zich daarnaast verzekerd van de hulp van Christian Azoeuf, een webdesigner.

Laat het ons onmiddellijk hebben over het design van de site. De website maakt gebruik van onze nationale driekleur (zwart-geel-rood) zonder evenwel te vervallen in plat nationalisme. Friet.be is een humoristische website (nvdr : in ieder geval voor ons Belgen) met "Frietnieuws", rubrieken als "de Knapperige Knapsten", gewijd aan de frieten en "hun" België, de "Belgalerij", een lijst met websites met een 100% Belgische "garantie", de moppenrubriek "Bak ze bruin" (met moppen over Belgen, Nederlanders en Walen), "Cartoons". Daarnaast is er een rubriek "Het Fritte Doek" met verwijzingen naar de filmwereld. Omdat Friet.be een website wil zijn over frieten mocht ook geen rubriek ontbreken waar de frieten natuurlijk zelf centraal staan.

Een website om van te genieten...

De website Friet.bePhilippe Allard

 

© Vivat.be 2020