De fietsen van de toekomst zijn nu al te koop

We zullen in de nabije toekomst almaar meer nieuwe, individuele vervoermiddelen in het straatbeeld zien verschijnen, en je hoeft heus geen jonge wolf te zijn om er gebruik van te maken. Integendeel zelfs: comfort en gebruiksgemak staan vaak voorop.


 


* De

Segway Centaur
, een alleterreinscooter met vier wielen, stuursensoren en een detectiecomputer (voor hindernissen en obstakels).


* Opvouwbare mountainbikes zijn niet echt nieuw, maar nu pas beginnen de modellen ook echt doorslaggevende voordelen te hebben. Je kan hem opbergen in een kleine, lichte koffer en dus gratis meenemen in de trein. Ook handig in de caravan of op de boot, maar net zo goed thuis, als je de fiets mee binnen kan nemen.

Dit soort mountainbikes heeft meestal een groot frame (geschikt voor mensen tot 2 meter) en u kunt er gewoon mee fietsen, net als met een gewone bike. 21 versnellingen, dubbel geveerde voorvork, schokkenbreker in het frame, kunststof spatborden voor en achter, waterfles, fietsbel, beschermbeugels op het stuur: het hoort er allemaal bij en je hoeft er toch geen extra draagrek voor te kopen.

* De

Bigha
, een fiets met een supercomfortabel, verstelbaar zadel, 27 versnellingen, pinkers, een alarmsysteem en een boordcomputer.

 

© Vivat.be 2020