Wie heeft de langste? (En hoe hem langer te maken)

Volgens de Kama Sutra kan je mannen op basis van de lengte van hun penis indelen in drie soorten: hazen, stieren en paarden. Die het bij voorkeur moeten doen met wijfjes van hun eigen formaat, respectievelijk herten, merries en olifanten. Was het leven maar zo eenvoudig. Ook al hebben wij, menselijke mannetjes, een veel grotere penis dan chimpansees en orang-oetangs, onze soortgenoten, toch zijn we nog niet tevreden. Kunstmatig verlengen of gewoon goed oefenen?


De lengte van onze lullen is en blijft een populair gespreksonderwerp, zelfs in het Europees Parlement, waar in 1993 gestemd moest worden over de EG-normen voor condooms. De gemiddelde lengte van de Europese penis zou 17 cm zijn, maar dat vonden de Britten al te pover. En zouden zwarte mannen echt een groter geslacht hebben dan blanke? Er blijken in elk geval opvallend veel zwaar geschapen Jamaicanen te zijn, die in de homobladen gretig uitpakken met bamboo’s van 25 cm en meer, maar opscheppen is dan ook een nationale sport op het eiland. Mèt het gewenste effect overigens. Groot is het aantal Amerikaanse en Europese vrouwen die in Negril en Montego Bay op seksuele ontdekkingstocht gaan.

Dat Afrikanen een grotere zouden hebben, is nooit wetenschappelijk bewezen, maar dokter (uroloog) Keersmaeckers is er wel van overtuigd. “Mijn systoscopen, waarmee ik via de penis in de blaas kan kijken, zijn al een paar keer te kort geweest.” Ter informatie: alleen het inbrengen van zo’n systoscoop is heel even pijnlijk. Keersmaeckers: “Vandaar dat je veel blanke en Aziatische vrouwen ziet met zwarte mannen. Maar hoe vaak kom je een Chinees tegen met een zwarte vrouw? Die man kan gewoon niet klaarkomen in een negerin. Te weinig wrijving.”

Krijgt u wel eens patiënten over de vloer die een langere penis willen? Keersmaeckers: “Over de lengte of de dikte van hun penis praten mijn patiënten niet, tenzij dan sommige moeders. Maar de ervaring leert me dat zowat alle mannen graag een grote penis hebben.”

En er zijn ook al tienduizenden mannen die een penisverlengende operatie hebben laten uitvoeren.
Keersmaeckers: “Dat klopt, maar dat gebeurt gewoon met vet uit andere huidlagen. Dikke mannen hebben meestal een kleine penis, omdat die begraven zit in het vet. Een echte verlengingsoperatie bestaat volgens mij gewoon niet, wat sommige chirurgen ook mogen beweren. En een kleine penis is echt niet het einde van de wereld, zoals sommige mannen lijken te denken. Er zijn zelfs mannen die een ‘verborgen’ penis hebben, een orgaan dat nauwelijks te zien is, tenzij dan in opgewonden toestand. Geen zorgen maken. Het gaat hier om een perfect normale variant van het mannelijke geslachtsorgaan. Geen enkele reden om te verlengen.”

Zeg dat maar eens tegen al die gefrustreerde mannen. In de 17de eeuw was er al een chirurgijn die penissen verlengde, met behulp van stukjes stijve hondenpiemel, die hij afhakte tijdens de daad zelf. Tot het einde van de 20ste eeuw werd de operatie hoofdzakelijk uitgevoerd bij kinderen. In 1991 werd een nieuwe techniek ontwikkeld, en sindsdien bieden verschillende chirurgen penisverlengingen aan. Het grootste succes staat op naam van een Deense arts, die er een paar jaar geleden in slaagde om de penis van een patiënt met liefst 16,7 cm te verlengen.


Maar er zijn nog andere manieren om de penis langer te maken. Vaak masturberen en niet klaarkomen bijvoorbeeld, of volgende eenvoudige ‘oefeningen’. Duizenden mannen beweren dat ze er baat bij hebben, dus waarom u niet?

Oefening 1. Zachtjes aan de slappe penis trekken, liefst bij de ligamenten onderaan. Drie keer per dag, vijf keer per week.

Oefening 2. Strek de penis in erectie naar links, naar rechts, en vooruit. Eén keer per dag, vijf dagen per week.

Oefening 3. De zogenaamde PC-oefening (van ‘pubococcygeal muscle’, de schaambeenspier, die je gebruikt om te stoppen met plassen). Een versterking van die spier leidt tot een betere controle èn verlenging van de penis. Vijf minuten per dag, vijf dagen per week.

Oefening 4. ‘Jelqing’. Met een semi-erecte penis (50 tot 75%), om meer bloed naar het orgaan te krijgen. Eén keer per dag, vijf keer per week

En dat dus allemaal zonder klaar te komen, èn met het gevaar op blaren, zoals de handleidingen melden. Sommige ‘specialisten’ adviseren gewichtjes aan de penis. Sommige slaaptherapeuten zouden het vrijkomen van neurotransmitters kunnen stimuleren met geluidscassettes, twaalf sessies van twintig minuten. De tekst wordt voorgelezen door een vrouwenstem.

Rare jongens, die mannen.

Meer info over de lengte van de penis op Vivat
 

© Vivat.be 2020