SOS Sex: zijn er nog vragen?

Goedele Liekens schreef al enkele bestsellers met genitaliën in de titelrol, en ook met haar nieuwste boek blijft ze binnen haar vakgebied. ‘SOS Sex’ moet antwoord bieden op meer dan honderd prangende vragen over seks.

 


Dat Goedele naast tv-persoonlijkheid ook seksuologe is, komt voor niemand nog als een verrassing. In het verleden scoorde ze met ronkende titels als ‘Het penisboek’ en ‘Het vaginaboek’, waarin alle geheimen rond betreffende organen uit de doeken werden gedaan.
Ondertussen zijn de taboes doorbroken, mythes ontkracht en geslachtsdelen met naam en toenaam bedeeld.

Toch blijft de Vlaming, althans volgens Goedele, nog met (prangende!) vragen zitten als: ‘Hoe vind ik de G-Spot ?’ ‘Is de lengte van mijn penis belangrijk?’ en ‘Welk standje geeft het grootste genot?’. Als de Piet Huysentruyt van de bedstee ruimt Goedele al deze en andere praktische problemen rond seks uit de weg (de cover is een knipoog naar de SOS Piet-boeken). 
 
Zelf promoveert Goedele zich in een interview voor ‘de Rode Loper’ meteen tot de Peter Goossens van de bedstee, want het is haar bedoeling, zo vertelt ze, om de “seksuele fijnproeverij” meer aan te moedigen, ze wil een “elevatie van het basisniveau van de hobbyist”, zeg maar. De Vlaming neemt op seksueel vlak meestal genoegen met de basiskeuken, maar zou een beetje meer mogen experimenteren en flirten met gastronomie. Aldus Goedele.

Maar ook met moderne kooktechnieken gaat Goedele in ‘SOS sex’ soms een stapje verder. Misschien ambieert ze ook de titel ‘Ferran Adria van de bedstee’, want ze heeft het in haar boek onder meer over het aanwenden van bepaalde neurietechnieken bij het pijpen en over de Arabische techniek van het ‘jelqen’, die tot penisverlenging zou leiden. Goedele blijft erbij dat al die vreemde vragen ooit aan haar werden gesteld.

Van een vraag als ‘hoe kom je samen klaar?’ is dit dan weer wél makkelijk aan te nemen. Een voor de hand liggend probleem waarvoor de oplossing duidelijk en aanschouwelijk wordt weergegeven in het boek. Het zal vast voor veel mensen van onschatbaar nut zijn. Hebt u al wat watertjes doorzwommen op seksueel vlak? Ook minder voor de hand liggende seksuele problemen worden aangekaart, voor thuis en onderweg. Houd het boek altijd bij de hand, bijvoorbeeld als u seks hebt in de wagen. Wil u weten waar u dan best de benen laat, neem er gewoon even Goedele bij.

Ellen Wielandt

SOS SEX, (Liekens, G.), 192p.,
Standaard Uitgeverij
ISBN 9789002235320

© Vivat.be 2020