Onderzoek naar kusgedrag

Een onderzoek legde onlangs het kusgedrag van de Belgische vrouw bloot. Hoe kust ze? Kust ze vaak ? Op welke leeftijd kuste ze voor het eerst? Welke BV zou ze het liefst kussen?

 


De antwoorden op bovenstaande vragen werden afgeleid uit  de grote kusenquête van Mentos Gum bij 525 Belgische vrouwen tussen 15 en 55 jaar, naar aanleiding van de lancering van de nieuwe kauwgum Mentos Aqua Kiss, die u een ‘ready to kiss’-adem wil bezorgen.

Walen kussen meer dan Vlamingen

Walen kussen doorgaans vaker, vroeger en met meer partners dan Vlamingen. Vijftig procent van de ondervraagden had ooit een kuspartner die bedrevener was in het kussen dan de huidige partner. 25 procent geeft dagelijks passionele kussen, en evenveel procent kuste ooit met een vrouw.

Steeds jonger

Belgen zijn niet echt preuts te noemen. 20 procent van de vrouwen kust voor het eerst tussen het negende en het dertiende levensjaar. Onze Waalse landgenoten trekken hier het gemiddelde wat naar omhoog. Doorgaans laat de eerste echte tongkus op zich wachten tot de dame in kwestie tussen veertien en zestien jaar oud is.

Met een andere vrouw

Eén vrouw op vier kuste  ooit een andere vrouw. Het ging dan meestal om ‘een experiment’ (18%), maar sommigen doen het ook op regelmatige basis (6%).

Verschillende kuspartners

De Belgische heeft gemiddeld tussen vijf en tien kuspartners. Acht procent heeft er maar één, terwijl 16 procent er meer dan twintig heeft! Opnieuw zijn het de Walen die hier voor de hoge cijfers zorgen: Walen hebben gemiddeld 23 kuspartners, en Vlamingen slechts 11.

Hoe lang en hoe vaak?

Eén vrouw op vier tongzoent elke dag. Eén op twee bekent dat haar huidige partner niet de beste kusser is die ze ooit tegenkwam.

Een echte tongzoen duurt gemiddeld tussen 10 en 30 seconden, maar 12 procent van de vrouwen laat deze sensatie volledig aan zich voorbijgaan. Walen kussen vaker op de mond dan Vlamingen, en dit is ook het geval voor de jongere generatie. In de leeftijdscategorie 15-35j tongkussen zeven op tien vrouwen elke dag, of tenminste meerdere keren per week.

Kus eens een BV

De helft van de Vlaamse vrouwen zou wel eens met een BV willen tongzoenen. Hoogst op het verlanglijstje staat Roel Van Der Stukken, met in zijn kielzog Koen Wouters, Matthias Schoenaerts en Koen De Bouw.

Jean-Pierre Van Rossem en Herman Brusselmans zijn dan weer het minst gegeerd als kuspartner.

Afknappers

Slechte adem en gebrek aan tederheid zijn de grootste afknappers. Vooral Vlaamse vrouwen ergeren zich hieraan, zelfs die van de jongere generatie.

Nochtans vindt drie op vier vrouwen een slechte eerste kus geen voorbode van een slecht verder verloop van de relatie. 84 procent van de Vlaamse vrouwen vertelt niet op voorhand te kunnen inschatten of een man een goed kusser zal blijken, terwijl één op vijf Waalse vrouwen gelooft, dat een man die goed danst, sexy beweegt of sensueel zijn ijsje oplikt ook beter kust dan andere mannen. 

Robert Derumes

 

© Vivat.be 2020