BP's (Bekende Penissen) in actie

De geschiedenis van de penis: het zou een mooi boek kunnen opleveren. Vivat geeft alvast de aanzet met een reeks opmerkelijke weetjes (let op het verkleinwoord) en 'prestaties'.

 
• De Chinese keizer Chou-Hsin kon een kamer rondwandelen met een vrouw op zijn stijve, en bedreef iedere avond de liefde met tien verschillende vrouwen. Zonder ooit tot een zaadlozing te komen, want dat zou hem te veel levensextract kosten. 
• Hendrik VIII, of toch zijn beeld in de Londense Tower, waar de Engelse koning een enorme schaambuidel draagt. Schaambuidels kwamen in de 14de eeuw in de mode, samen met de korte jassen. Eerst hingen de mannen geldbuidels voor hun kruis, later evolueerde de schaambuidel tot een heus fallussymbool, dat uitgevoerd werd in alle mogelijke vormen en kleuren.
• Raspoetin. De raadgever en medicijnman van de laatste Russische tsaar, of eerder van zijn vrouw, had vele verborgen krachten, maar het zou toch vooral zijn klokkenspel geweest zijn dat indruk maakte op de tsarina.
• De Franse schrijver Guy De Maupassant zou naar eigen zeggen gemiddeld zes keer per nacht klaargekomen zijn, en beweerde voortdurend met een erectie rond te lopen.
• Napoleon zou een extreem klein lulletje gehad hebben. In 1968 werd het inmiddels nog kleinere, want al lang dode penisje verkocht op een veiling bij Christie’s. In 1977 had een nieuwe koper er in Parijs 7000 francs voor over.
• De beruchte gangster John Dillinger zou dan weer heel fors geschapen zijn, net als filmsterren Charlie Chaplin, Humphrey Bogart, Gary Cooper, Errol Flynn, Rock Hudson, Groucho Marx, Dean Martin en Frank Sinatra. Bewijzen op tafel hebben we daarvan jammer genoeg nooit gezien.
• Jack Nicholson. Tijdens de opnames van Carnal Knowledge (1971) kondigde Jack zijn grotendeels naakte komst steevast aan met de woorden ‘Here comes Big Steve!’
• Jim Morrisson, de roemruchte zanger van The Doors, zou tijdens een concert in Miami zijn sjarel aan het publiek getoond hebben. Waarschijnlijker is dat Jim te dronken was om zelfs maar zijn broek open te doen, maar toch werd Morrisson veroordeeld wegens exhibitionisme. Nog voor hij de straf kon uitzitten, was hij al overleden, gestikt in zijn eigen braaksel.
• De Amerikaanse president Lyndon Johnson was seksueel nog actiever dan zijn toch ook niet impotente voorganger John Kennedy, en noemde zijn spel ‘Jumbo’, ook en eigenlijk nog het liefst in het openbaar.
• Bill Clinton, die andere president, had mogelijk de ziekte van Peyronie. Uit de getuigenverklaringen van Monica Lewinsky weten we dat Clintons orgaan zo’n 12,5 cm lang moet zijn, en een beetje gebogen.
• Red Hot Chili Peppers. Was het nu socks of sucks?
• Joop Schafthuizen, de levenspartner van Gerard Reve, is heel trots op zijn pielemuisje.
• De legendarische pornoacteur Long Dong Silver had een penis van liefst 45 cm, zoals te zien was in de kwaliteitsfilm The Legend (1980). Het ding bengelde dus tot aan zijn knieën, al dan niet stijf, dat was niet altijd even duidelijk.
• John Wayne Bobbit werd wereldnieuws in 1993, toen zijn Ecuadoriaanse vrouw Lorena Gallo zijn penis afhakte en weggooide. Het orgaan werd teruggevonden, Bobbit geopereerd, en Amerika was weer een (dit keer waar gebeurde) stadslegende rijker. De man probeerde munt te slaan uit zijn tijdelijke bekendheid met een band, The Severed Parts, en toen dat niet genoeg geld opbracht met een film, ‘Uncut’, the story of his life. Later maakte hij ook nog ‘Frankenpenis’, over een man die een mislukte penisverlenging ondergaat. In 1997 werd John Bobbit gesignaleerd in Las Vegas, als dominee. 

    

© Vivat.be 2020