Welkom op het vakantiesalon 2012!

Op 2 februari 2012 opent het Vakantiesalon 2012 zijn deuren in Brussels Expo. Voor het eerst, na 53 edities, werd het salon opgebouwd rond een thema: "Op Vakantie met Garantie". De wettelijke bescherming en de kennis vanuit de vergunde reissector worden daarbij in de kijker geplaatst. Voorts is Indonesië dit jaar de eregast, een land bestaande uit een archipel van 17.508 eilanden ... .


Het vakantiesalon? Dat betekent meer dan 700 standhouders in vijf paleizen van Brussel Expo die de bezoekers meenemen op een ontdekkingreis. Je kan met hen meegaan naar onbekende verre oorden of mooie plekjes dichtbij, naar  avontuurlijke reisformules of citytripbestemmingen.

Weet je niet waar te beginnen? In Paleis 4 vind je alles over Frankrijk, dat nog altijd de belangrijkste toeristische bestemming is voor de Belgische toerist. Dit jaar is de gastregio La Champagne Ardenne.
Paleis 5 is voorbehouden voor de Europese bestemmingen en de Middellandse Zee. Daar kan je lekker dromen over Italië, Spanje, Griekenland, Turkije, Libanon, Malta, ... . En in paleis 6? Daar vind je onder andere het Holiday Forum terug. Dit platform van reisinformatie laat de verschillende specialisten aan het woord zodat zij hun ervaringen kunnen delen. Nieuw in 2012 is het Holiday Plaza, een unieke ontmoetingsplaats met bekende Belgen en ervaren reizigers.
Uiteindelijk kom je aan in paleis 7 waar verre bestemmingen voorgesteld worden. Dit jaar is het gastland Indonesie¨ en z'n 17.508 eilanden die door drie tijdzones lopen.

Ten slotte wordt het salon voor het eerst in 53 jaren opgebouwd rond een thema: "Op Vakantie met Garantie". De wettelijke bescherming en de kennis vanuit de vergunde reissector worden daarbij in de kijker geplaatst.
Het belooft dus alweer een fantastische editie te worden!

Het Vakantiesalon, van 2 tot en met 6 februari 2012 in Brussel Expo

Meer informatie:

www.vakantiesalon.eu.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020